Наслови

Одломак из романа "Рекла си никад?" Катарине Крстајић

https://www.youtube.com/watch?v=GoelOMqarxc&feature=youtu.be

 

 

Промоција романа академика Балше Рајчевића

У предивном амбијенту библиотеке ,,Милутин Бојић'' у Београду, у уторак 04.04.2017. одржана је, друга по реду, промоција романа ,, Живот у неместу и невремену'' ( Kњижевна омладина Србије, 2016.) академика Балше Рајчевића, академског вајара, сликара, писца, песника и ликовног критичара.
Модератор вечери био је Kарло Астрахан, уредник књижевног програма библиотеке.
Осим аутора, о књизи је говорила Тања Вукићевић, док је одломак из романа читала Илинка Марковић.

Kњига ``Живот у неместу и невремену`` представља оштру критику друштва, али објективну и аргументовану бројним чињеницама.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција романа ''БЕЛИНА'' Немање Јованова

У среду, 29.Марта 2017. године у препуном здању Kуће Ђуре Јакшића у Београду, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Белина'', прве из трилогије о ''Одрастању човечанства'', аутора Немање Јованова.
Kњига је објављена у култној едицији ,,Пегаз'' Kњижевне омладине Србије, и једна је од кандидата за овогодишњу награду ,,Пегаз 2017.'' која ће бити додељена у октобру на Међународном сајму књига у Београду.
Осим аутора, о књизи су говорили наши сарадници: Александра Шаљић и Kатарина Годић, док је одломке из романа читао Никола Лазовић.
Kада се на једном месту, као што је Kућа Ђуре Јакшића, која одише аутентичном прошлошћу, споје лепа, писана реч, присуство стотинак љубитеља савремене, српске књижевности који су куповали ,,Белину'' и за себи драге људе, задовољан осмех писца, и шампањац који је све то залио на крају, велики успех промоције био је загарантован.
Хвала Немањи Јованову на изузетном књижевном перу којим је обогатио српску књижевност. Желимо му пуно успеха са ,,Белином'' и свим наредним књигама које здушно чекамо.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
Успешна промоција романа ,,Рекла си никад?'' Kатарине Kрстајић

У уторак, 14.03.2017. у препуном клубу ,,Бен Акиба цомедy цлуб'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Рекла си никад?'' ( Kњижевна омладина Србије, 2017. ) аутора Kатарине Kрстајић. О роману су, осим аутора, говорили и: Милена Миликић, писац и др Зоран Илић, психијатар, док је модератор вечери била наша дивна водитељка, Сања Радан. Промоцији су присуствовали и представници часописа ,,Свет''http://www.svet.rs/zivot/kultura/debitantski-roman-katarine-krstajic-rekla-si-nikad и ,,Глориа'' http://www.gloria.rs/kultura/debitantski-roman-katarine-krstajic-rekla-si-nikad/, на чему смо им посебно захвални.
Уз много добре музике, и чашу вина, уживали смо у представљању овог дивног романа, и Kатарини пожелели пуно успеха у свету књижевности.

 
Успешна промоција књиге ,ЈОШ ЋЕ ТИ ТРЕБАТИ СУЗЕ' Каменка Рашете

У суботу, 25. Марта 2017. у Мултимедијалној сали Центра за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је промоција новог романа Каменка Рашете ,,Још ће ти требати сузе''.
О роману су осим аутора, говорили наши сарадници, као и увек на висини задатка: Тања Вукићевић и Александра Јовановић, док је одломке из романа читао маестрални Никола Лазовић.
Лепота књижевне вечери употпуњена је мини концертом на гитари, у извођењу Каменка Рашете, који нас је подсетио шта значи вечност у песмама и музици.
Оно што нам је посебно драго јесте чињеница да је на промоцији овог дивног романа присуствовало десетак наших аутора који су својом несебичношћу и колегијалношћу учинили да ова промоција буде још лепша и успешнија.
Од 01.04.2017. роман ће бити у продаји у свим већим књижарама у Србији, као и преко интернет књижаре: www.gressus.rs
 

НОВО! Роман из области научне фантастике ,,БЕЛИНА'' аутора Немање Јованова

,,БЕЛИНА'' - синтеза књижевне фантастике и научних предвиђања.
Први део трилогије о ''одрастању човечанства''.
У питању је диван роман који интегрише своју фабулу у свет у који се не улази ради пуког уживања у фантастичним световима, већ ради сагледавања перспектива које се отварају пред људским родом на основу постојећих или антиципираних научних открића дозвољавајући човеку да искаже шта жели од будућности и чега се у њој боји.
У дубљем слоју романа препознајемо одмеравање снага између човека и силе чија га моћ фасцинира. Човек их се плаши, али и жели да присвоји њихову моћ. Један дубоки страх, једно снажно осећање несигурности и немоћи спрам света препуног тајни, сједињен са пустоловном знатижељом и освајачком амбицијом, објашњава успех књижевних дела као што је ,,Белина’’.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Победник овогодишњег књижевног конкурса ,,Раскршћа'' је роман - ,,Пронађени огањ'' аутора Дарка Којића! Честитамо!

У образложењу жирија ( Верица Секирарски, председник и чланови: Вања Булић, новинар и писац и Добривоје Стошић, проф. српског језика и књижевности) наводи се да је у питању роман од изузетног књижевног квалитета, и од изузетног значаја за савремену српску књижевност, јер врло лепим приповедачким тоном обрађује веома важан, историјски период средњовековне Србије, ''са наглашеном потребом исказивања односа међу људима, односно у вечитом тражењу нечег вишег у људима око нас од оног великог што у њима већ постоји.''
Више о књизи након њеног објављивања.

Похвале и осталим кандидатима који су ушли у ужи избор:

Опширније...
 

НОВО! Роман ,,РЕКЛА СИ НИКАД?'' аутора Катарине Крстајић

"Рекла си никад" је прича једне свакодневне девојке која ће искусити велику, фаталну, забрањену љубав. Испричана је толико искрено и тако безусловно истинито, да на моменте звучи као исповест најбоље пријатељице... ''

Наталија Девић, књижевник и новинар

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Књижевно вече у Дому ратних војних инвалида Србије

“Најсрећнији је онај човек који је учинио срећнима највише других људи”, рече чувени филозоф Дидро. Сваки нормалан човек је срећан кад некога учини срећним,и ако се тако понаша целог живота онда учини срећним много људи. А доказано је да је срећан онај народ или оно друштво у коме се што већи број људи понаша тако да друге чини срећним. 08. Марта 2017. на делу су то показали наши писци и песници: Душко Благојевић, Никола Јовановић, Жељко Пајић, Каменко Рашета, Ана Блажић Максић, Огњен Лазаревић, Илинка Марковић, Ненад Максимовић, Јелица Црногорчевић и Никола Лазовић. Хвала им. Поносни смо на њих, и на све људе који су били то вече са нама, заслуживши сваки наш осмех и загрљај.
08.Maрт, 2017. у Београду

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања2017

 

Успешна промоција књиге ,,Лавиринт мог ума'' младог Луке Лукића, у Сопоту

У петак, 10 Марта 2017. године у препуном Културном центру у Сопоту, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Лавиринт мог ума'' ( Књижевна омладина Србије, 2017.) младог, аутора, Луке Лукића, објављене у едицији ,,Звездице'' ( едиција од деце за децу). То вече је наша млада књижевна звезда, четрнаестогодишњи Лука Лукић, сијао пуним сјајем пред више од 70 љубитеља савремене српске поезије, који су заједно са нама уживали у стиховима из ове предивне књиге. Стихове су рецитовали: Драгана Чолић, Тијана Глишић и Исидора Маричић. О књизи су говорили: у име издавачке куће, Тања Вукићевић и рецензент књиге, Живка Цица Маричић. Музичка пратња: Вељко Јанковић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Наши песници и сарадници на Међународном фејсбук песничком фестивалу у Новом Саду
12. Март 2017.
Саша Маринковић, Јелица Црногорчевић, Илинка Марковић и Никола Лазовић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2017.

 

Ново! Збирка поезије ,,ХРОНИКА ЈЕДНЕ МЛАДОСТИ'' Саше и Марка Маринковића

Постоје песме које својим снажним, емотивним порукама метеоретски бљесну, одајући и осветљавајући сву јачину и тананост стања једног бића, његове најинтимније и најнежније моменте у свету људске посвећености. Постоје песници који годинама у себи носе лирску одредницу чистог и једноставног лирског израза, којима се таква стања у стих преточена дефинишу на један пријемчив и топао начин.
Такве су песме аутора ове збирке поезије, Саше и Марка Маринковића.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 67