Наслови

Књижевна омладина Србије придружила се хуманој акцији наших пријатеља из ,,Асоцијације независних студената ,,Сви за Косово'' и на овогодишњем сајму књига у Београду, па позива све људе великог срца да понесу своје старе (или нове) књиге за нашу децу на Косову и Метохији. Места ( штандови) где можете оставити књиге назначени су на постеру!

 

НОВО! Збирка поезије ,,Бродолом над борама'' Срђана Катића!

Давно је речено да је тако мало љубави међу људима. Данас, када је недостатак емпатије уочљивији него икад, појављује се Песник који заиста не би требало ништа друго да ради, осим да воли (и пише, наравно). А Срђан Катић то тако лепо уме. Срђан ће наћи дом у срцу сваког читаоца који буде држао ову књигу у руци. Бродолом над борама неће бити узалудан, родитељи ће му бити поносни, као што је поетски-тестаментарно и зажелео, а човечанство ће добити још једног Добришу Цесарића. Преко нам је потребан.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

НОВО! Роман ,,Сусрети у прошлости'' Марије Манојловић!

Речи нису увек аргументи, тврди Марија Манојловић. Речи су наговештаји онога што се (можда) збило.
Човек који нестаје и девојка која тражи своју будућност једину утеху налазе у игри. Измештени из времена, у свету бескрајних могућности, они испитују сопствене границе. Без страха од тога шта носи сутра препуштају се једно другом у потрази за самим собом. Њихов однос ослобођен је конвенција и одговорности.
Да ли ће успети да га одрже или ће на том путу неминовно изгубити једно друго?

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

Након Москве, Књижевна омладина Србије наступа и на сајму књига у Франкфурту!

Књижевна омладина Србије наступа на овогодишњем највећем сајму књига у свету - у Франкфурту на Мајни ( Немачка) - ФРАНКФУРТ БООК ФАИР - који ће бити одржан од 19 - 23. Октобра 2016 године!
По први пут, од свог оснивања ( 1971.), Књижевна омладина Србије представиће својих 35 издања (на штанду Републике Србије) на највећем и најзначајнијем сајму књига у свету, који се од 1949. организује у Франкфурту на Мајни, а кога сваке године посети око 280.000 посетилаца.
Након Москве, нашим књигама су ове године отворена још једна врата у свет!

Више слика у рубрици Фотоагалерија & Сајам 2016.

 

Велики успех Књижевне омладине Србије!

На Међународном сајму књига у Москви, Русија (Moscow International Book Fair) , који ће бити одржан од 7-11. Септембра 2016. у згради ВДНХ, на штанду Србије, Књижевна омладина Србије представиће својих 30 најновијих издања!

На првој слици, горе десно, приказана је зграда ВДНХ - Всероссийский выставочный центр ( Сверуски изложбени центар ) у којој се одржава сајам књига у Москви.
На другој слици, доле десно, приказан је штанд Србије у Москви, 2014.
Московски сајам ( иначе највећи у Руској Федерацији) сваке године за 4 дана посети око 300.000 љубитеља књиге.

Више слика у рубрици Фотоагалерија & Сајам 2016.

 
Мостови пријатељства у организацији ОСТРА из Беча

15. и 16. октобра 2016. престоница Аустрије била је место где су писци и песници из бивших југословенских република корачали мостом пријатељства препуног лепе писане речи, музике и дружења.
На тој дивној културној манифестацији учествовали су и аутори Књижевне омладине Србије: Стеван Лазић, Стана Мојсиловић Нана, Жељко Пајић и овогодишњи добитник награде ,,Раскршћа'', Касијана Милошевић (члан управе удружења ,,Остра -Wien'').
Захваљујемо се Касијани Милошевић на позиву и гостопримству, захваљујући којој другу годину заредом наши аутори имају могућност да учестују на овако дивној манифестацији и упознају лепоте Беча.
Велика захвалност и директору удружења ,,Остра - Wien'', г-ђи Драгици Пејић, великом човеку, као и свим осталим члановима удружења.
Њихово гостопримство и организација дружења, што је подразумевало смештај људи из различитих земаља, шетњу градом и организовање две књижевно -музичке вечери, другу годину заредом, примери су како то раде људи великог срца.
Више слика у рубрици Фотогалерија & Гстовања 2016.
 

Песнички маратон у оквиру 17. Дана Теодора Павловића у Новом Милошеву

У оквиру културне манифестације, 17. Дани Теодора Павловића, у организацији Банатског културног центра, у четвртак 06. октобра 2016. одржан је песнички маратон на којем је учествовало преко 30 песника, међу којима су били и наши аутори: Никола Јовановић, Милета Стаматовић, Стана Мојсиловић Нана, Илинка Марковић и Сима Ћосин.
Манифестација је одржана у „Житном магацину” Музеја „Котарка” у Новом Милошеву, у близини дворца ,,Карачоњи'' кога су учесници имали прилике да виде.
На крају вечери, присутнима се обратила и наш директор, г-ђа Верица Секирарски, уз речи захвалности на позиву и гостопримству Банатском културном центру и његовом директору, г-дину Радовану Влаховићу, који је исте вечери промовисао своју нову књигу под називом ,,Бапа''.

Више слика у рубрици Фотогалерија - Гостовања 2016.

 

Успешна промоција збирке поезије ,,Исповест хартији'' Саше Маринковића

У четвртак, 06. октобра 2016. у просторијама Културно-просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову ( Гњилане), одржана је свечана промоција књижевног првенца, збирке поезије ,,Исповест хартији'' ( Књижевна омладина Србије, 2016.) аутора Саше Маринковића.
Осим аутора, о књизи је говорила и професор Јелена Наковска Јанковић, док су стихове из књиге читали глумци Гњиланског аматерског позоришта.

Више слика у рубрици Фотогалерија - Индивидуалне промоције 2016.

 
Успешна промоција романа ,,Живот у неместу и невремену'' Балше Рајчевића

У четвртак, 06. октобра 2016. у мултимедијалној сали УК ,,Палилула'' одржана је свечана промоција романа ,,Живот у неместу и невремену'' ( Књижевна омладина Србије, 2016.) Балше Рајчевића.
Осим Тање Вукићевић, која је о роману говорила у ме издавачке куће, у програму промоције учествовали су и: рецензент књиге, Милица Јефтимијевић Лилић, песник Радомир Мићуновић и глумица, Јелена Жигон.

Више слика у рубрици Фотогалерија - Индивидуалне промоције 2016.

 
Књижевно вече наших аутора у Крагујевцу

У среду, 05. октобра 2016. у просторијама једног од огранака Народне библиотеке ,,Вук Караџић'' у Крагујевцу, одржано је успешно књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије.
Учествовали су: Никола Јовановић, Ана Блажић Максић, Предраг Патијаревић Патак, Душко Благојевић и Илинка Марковић.
Књижевно вече одржано је у организацији Књижевне омладине Србије и ЦЗНТК ,,Абрашевић'' из Крагујевца.
 
ЈОШ ЈЕДАН ХУМАНИ ГЕСТ КЊИЖЕВНЕ ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ

У суботу, 24. 09. 2016. започела је 4. сезона успешне Скадарлијске боемије, на чији позив смо се и овога пута радо одазвали, првенствено из разлога што је била хуманог карактера - донација књига, хране и одеће за незбринуту децу у Звечанској.
Однели смо књиге за децу и гардеробу. Рецитовали своје стихове и слушали стихове других песника. Дружили се и певали заједно са дивном Данком Стојиљковић.
И више него довољно. Онако...баш боемски...
Учестовали су аутори и сарадници Књижевне омладине Србије: Александра Јовановић, Маријана Дешић, Стана Мојсиловић - Нана, Ненад Максимовић, Јасна Арбанас, Никола Лазовић и Душко Благојевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2016.
 

Победник IV књижевног конкурса ,,Раскршћа'', Касијана Милошевић, отпутовала је за Грчку!

Лауреат књижевног конкурса ,,Раскршћа''2016. кога сваке године расписује Књижевна омладина Србије, ( награда је туристичко путовање у једној од европских дестинација), Касијана Милошевић / роман ,,Живот покиданих мисли и сновиђења''/, на основу освојене награде, данас је отпутовала за Грчку ( острво Евиа - Пефки).
С обзиром да је награда подразумевала 12-дневни туристички аранжман за две особе, са њом је отпутовала и г-ђа Драгица Пејић из Беча.
Пожелели смо им срећан пут, мирно море и леп одмор!

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 64