Наслови

Књижевно вече наших аутора у Крагујевцу

У среду, 05. октобра 2016. у просторијама једног од огранака Народне библиотеке ,,Вук Караџић'' у Крагујевцу, одржано је успешно књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије.
Учествовали су: Никола Јовановић, Ана Блажић Максић, Предраг Патијаревић Патак, Душко Благојевић и Илинка Марковић.
Књижевно вече одржано је у организацији Књижевне омладине Србије и ЦЗНТК ,,Абрашевић'' из Крагујевца.
 
ЈОШ ЈЕДАН ХУМАНИ ГЕСТ КЊИЖЕВНЕ ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ

У суботу, 24. 09. 2016. започела је 4. сезона успешне Скадарлијске боемије, на чији позив смо се и овога пута радо одазвали, првенствено из разлога што је била хуманог карактера - донација књига, хране и одеће за незбринуту децу у Звечанској.
Однели смо књиге за децу и гардеробу. Рецитовали своје стихове и слушали стихове других песника. Дружили се и певали заједно са дивном Данком Стојиљковић.
И више него довољно. Онако...баш боемски...
Учестовали су аутори и сарадници Књижевне омладине Србије: Александра Јовановић, Маријана Дешић, Стана Мојсиловић - Нана, Ненад Максимовић, Јасна Арбанас, Никола Лазовић и Душко Благојевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2016.
 

Победник IV књижевног конкурса ,,Раскршћа'', Касијана Милошевић, отпутовала је за Грчку!

Лауреат књижевног конкурса ,,Раскршћа''2016. кога сваке године расписује Књижевна омладина Србије, ( награда је туристичко путовање у једној од европских дестинација), Касијана Милошевић / роман ,,Живот покиданих мисли и сновиђења''/, на основу освојене награде, данас је отпутовала за Грчку ( острво Евиа - Пефки).
С обзиром да је награда подразумевала 12-дневни туристички аранжман за две особе, са њом је отпутовала и г-ђа Драгица Пејић из Беча.
Пожелели смо им срећан пут, мирно море и леп одмор!

 

НОВО! Збирка поезије ,,ИСПОВЕСТ ХАРТИЈИ'' Саше Маринковића!

Основне одлике поезије Саше Маринковића су: сликовитост, дубоки осећај за крајолик и родну земљу, смисао за музику стиха, инвентивност метафора и борба за живот као главни мотив. Његов сваки стих распреда језичке тајне, враћајући нас или у завичаје или у још даља памћења. То је језик који не може нико поновити, али се може и мора запамтити! То је језик који чува у себи све оно што се дешавало у језичкој историји народа на овим просторима.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

КЊИЖЕВНА ОМЛАДИНА СРБИЈЕ НА ФЕСТИВАЛУ КЊИГЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

Девети фестивал књиге у Аранђеловцу, културни догађај који доприноси унапређењу и развоју читалаштва, одржан је 9. и 10. Септембра 2016. у организацији Центра за културу - Аранђеловац.
И ове године издавачка кућа Књижевна омладина Србије свим посетиоцима представила је своја стара и нова издања.
У оквиру програма Фестивала, Књижевна омладина Србије одржала је успешну групну промоцију четворо аутора. Своја књижевна дела представили су писци: Душко Благојевић, Сања Вукосављевић, Жељко Пајић и Иван Косогор.
Оно што нас је одушевило јесте чињеница да је на Фестивалу књига било забележено велико присуство читалаца млађе генерације који су желели да посете наш штанд и сликају се са нашим писцима, међу којима су били и Ана Блажић Максић и Сима Ћосин.

Више слика у рубрици Фотоагалерија & Сајам 2016.

 

НОВО! Роман ,,Живот у неместу и невремену'' Балше Рајчевића, писца непресушне стваралачке енергије, који је поново пред читаоцима са ефектном и сурово-реалном причом!

Књига ``Живот у неместу и невремену`` представља оштру критику друштва, али објективну и аргументовану бројним чињеницама.

Опширније у рубрици Књиге 2016.

 

Хуманост на делу - ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦИ КОСОВА

Књижевна омладина Србије подржала је акцију дивних људи из организације ,,Независна асоцијација студената - Сви за Космет'' и у петак, 02.09.2016. заједно са свима њима спаковала торбе препуне књига, школског прибора, хране, гардеробе, и своја срца, и све то послала нашој деци на Косову и Метохији.

Храну, да преживе. Књиге, да опстану као народ. Срца, да знају да нису сами.

Велико хвала нашим ауторима и сарадницима: Дарку Којићу, Tањи Вукићевић, Николи Јовановићу, Александри Шаљић, Илинки Марковић, Милети Стаматовићу, Жаклини Панић Ђуричић, Ксенији и Милени Вукотић, као и представницима организације ,,Српска солидарност храном'' и њиховом директору Бранку Антићу, испред чијих имена стоје речи - Велики људи.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2016.

 

Потписан Протокол о сарадњи

01.Септембра 2016. председник Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски и директор организације ''Српска солидарност храном'', Бранко Антић, потписали су Протокол о сарадњи, у циљу подршке опстанку српског народа на Косову и Метохији.
Потписници протокола посебно су се споразумели о дистрибуцији књига из области савремене српске књижевности за потребе библиотека у српским школама на Косову и Метохији и потребе фонда библиотеке Српске Патријаршије, у циљу промоције, очувања и неговања културне баштине Србије.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Сунце сија ноћу'' Новака Новаковића из Велике Плане!

О својој поезији аутор каже: ,,У поезији не трагам за истином коју човек прилагођава себи, већ за оном због које постојим. Сакрила се ал’ је ја и даље тражим. Зато сам рођен. Зато и пишем.''

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

Песничка манифестација ,,ОРФЕЈ НА ДУНАВУ'' 2016.

20.Августа 2016. одржана је још једна успешна песничка манифестација у организацији КК ,,Мајдан'' из Костолца, на чији позив смо се и ове године са задовољством одазвали.
Наши аутори: Јасна Арбанас, Предраг Патијаревић Патак, Милета Стаматовић и Илинка Марковић имали су прилике да посете Виминацијум и плове на броду Дунавом.
Заједно са више од 50 песника, рецитовали су своје стихове и склапали нова познанства. За учешће на манифестацији добили су Захвалнице.
Директор наше куће, Верица Секирарски, том приликом је председнику КК ,,Мајдан'', Славици Пејовић, уручила Повељу за успешну дугогодишњу сарадњу.
Било је то још једно лепо, целодневно дружење и доказ да Србија обилује песничким квалитетом.
Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2016.

 

И ове године смо се са великим задовољством одазвали позиву организатора (КК ,,Мајдан'') Међународне песничке манифестације ,,Орфеј на Дунаву'', која ће бити одржана 20. 08. 2016. у Костолцу.

 

Крхка као пахуљица, али јаких плећа која на себи носе бреме свакодневнице....И најчешће успостави баланс када олује прођу. Када љубавни или било какви други бродоломи однесу све са собом. Питате се зашто? Зато што има чему да се врати.
Зрела, ,,опен минд’’, страствена жена која следи своју визију. Талентовани писац који живи за уметност.
Представљамо вам Жаклину Панић Ђуричић, писца и сарадника Књижевне омладине Србијe.

https://www.youtube.com/watch?v=KqfQKYDc9mU

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 63