Наслови


Сима Ћосин - одломци из романа ,,Слепачки сокак'' (2015.)

https://www.youtube.com/watch?v=fMyEdJtAXTg&feature=youtu.be

 

Успешна промоција романа ,,ПОСЛЕДЊА ОДБРАНА''  Стевана Лазића!

У препуној сали Дома Војске у Нишу, 30. Јуна 2016. одржана је прва, свечана промоција романа ,,Последња одбрана'' Стевана Лазића.
Роман који између страница подсећа на бесмртни запис у генима српског народа на Косову, који је књижевно узбудљив, историјски суров и инспирисан истином, један је од кандидата за овогодишњу награду ,,Пегаз''.
Више од 170 присутних љубитеља савремене српске књижевности, пријатеља и сарадника Стевана Лазића, уживало је у перформансу и одломцима из књиге које је читао глумац Гњиланског позоришта, Цветко Станојевић Цеки, у музици нашег познатог музичара и текстописца, Николе Грбића Грбе као и у маестралној музици младог музичара на флаути, Николе Митића.
О књизи су, осим аутора, говорили уредник књиге, Верица Секирарски и песник, Тања Вукићевић.
Модератор програма био је проф. Маја Илић.
Свечану промоцију снимали су наши пријатељи са ТВ ,,Белами''.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2016.

 

СВЕЧАНА ВИДОВДАНСКА АКАДЕМИЈА

27. Јуна 2016. у крипти цркве Светог Марка у Београду, одржана је Свечана Видовданска Академија у организацији Удружења Срба Косова и Метохије из Београда.
Модератори академије били су: Верица Секирарски, председник Књижевне омладине Србије и Милица Јефтимијевић Лилић, књижевник и књижевни критичар.
Учествовали су: Протојереј-ставрофор Трајан Којић, потпреседник удружења СКМ Драгослав Лазић; Књижевници: Гојко Ђого и Јордан Ристић; Песници: Никола Јовановић, Јасна Арбанас, Катарина Велишић, Хаџи Трајко Димитријевић и Нада Хаџи Перић; Глумци: Драган Путић ( Гњиланско позориште) и Аника Милићевић ( Приштинско позориште), који су извели одломке из Косовског боја; Певачи и музичари: Катарина Годић, Сандра Кончар, Душан Исаиловић и Драган Миличић, народни гуслар; уметник Никола Лазовић; и наша дивна Милена Миликић која је дочекивала госте онако како налаже прави српски обичај, уз погачу и со, обучена у народну ношњу Косовског поморавља.
Водитељ програма била је Александра Шаљић, глумица.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2016.

 

Ново!!! Роман ''ПОСЛЕДЊА ОДБРАНА'' Стевана Лазића!

Освојиће вас слојевитом причом која је књижевно узбудљива и историјски сурова, инспирисана истином.
,,Увек постоје веће вредности од живота'' - Рајко Петров Ного

Тражећи уточиште пред језом наше историје, на српском жртвеном пољу, млади писац Стеван Лазић у роману ,,Последња одбрана“ подсећа на бесмртни запис у генима српског народа на Косову, древног као патња и постојаног као постојање само.
Истина. Књижевно обликована. А препознатљива.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

ART-ANIMA: Интервју са нашим аутором, Душком Благојевићем

На сајту који негује фантастичну књижевност ( Art-anima.com) објављен је квалитетан приказ књиге ,,Духови рата'' ( прве из трилогије о Драгојл ратницима), као и интервју са потписником књиге, Душком Благојевићем.
Читањем ове предивне књиге подсетићете се зашто толико волимо магичан свет епске фантастике и његове ауторе.
Jun. 2016.

http://www.art-anima.com/vesti/kos-objavio-prvu-knjigu-iz-serijala-dragojl-ratnici

 

Упознајте савремене српске писце!
Жељко Пајић, аутор историјског романа ,,Живот Гаврића''(2016.)
ТВ АРТ МАГАЗИН Водитељ: Милена Милетић
Jun 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=B5MWxSHS6j0

 
Још једна успешна промоција романа ,,Игра сенки''!

Она има само 26 година. Има и диплому Филолошког факултета. Бритког је ума. Дивно васпитана. Елоквентна. Аутор романа ,,Игра сенки'' ( 2. награда ,,Пегаз'' 2015. у категорији романа).
Она је Сања Вукосављевић.
Дана 17. Јуна 2016. одржана је њена друга, самостална промоција у Београду, у библиотеци ,,Милутин Бојић''.
Програм промоције је, као и увек, на диван начин водио уредник књижевног програма библиотеке, Карло Астрахан, док је одломке из романа читала Катарина Годић.
У име издавача романа, Књижевне омладине Србије, говорила је Тања Вукићевић.

 

Успешна промоција књиге ,,Свети Сава СаВАновић'' Огњена Лазаревића ( коаутора књиге ,,Исидора и ја'' Исидоре Бјелице) !

У препуној Мултимедијалној сали УК ,,Палилула'' у Београду, у уторак 14. Јуна 2016. одржана је прва, свечана промоција нове књиге Огњена Лазаревића ( коаутора књиге ,,Исидора и ја'' Исидоре Бјелице) под називом ,,Свети Сава СаВАновић'', прве из трилогије ,,Омаја'', у издању Књижевне омладине Србије.
О књизи је, осим аутора, говорила и наша сарадница, Милена Миликић.
У програму промоције учествовали су и глумци са Академије уметности: Огњен Дрењанин, Милена Божић и Марко Тодоровић, док је за музички предах био задужен Милован Миловановић, гитара.
,,Свети Сава СаВАновић'', је конверзацијски драмски текст, изузетно духовит и сатиричан, заснован првенствено на дијалогу, са алузијама на људску халапљивост.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2016.

 

Успешна прва, свечана промоција збирке поезије ,,Јеже ме тишине'' Предрага Патијаревића – Патка!

У недељу, 12. Јуна 2016. у препуној библиотеци ,,Димитрије Туцовић’’ у Лазаревцу, једној од најлепших библиотека у Србији, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Јеже ме тишине’’ Предрага Патијаревића – Патка.
У програму промоције учествовали су: председник Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски, песник Тања Вукићевић, уредник књижевног програма, Карло Астрахан и аутор књиге Предраг Патијаревић – Патак.
Стихове је, осим аутора, на маестралан начин рецитовао: Саша Добријевић
За музички предах били су задужени: Мира Карановић Дамњановић - вокална солисткиња, Енес Љајић – гитара и Ђурђија Дуњић – клавир, у чијим смо извођењима уживали сви заједно.
Било је то, још једно, лепотом стихова испуњено књижевно вече.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2016.

 

НОВО! Збирка поезије ,,ЈЕЖЕ МЕ ТИШИНЕ''! Аутор: Предраг Патијаревић - Патак.
Ако ишта држи достојанство и силу крхке и обимом невелике језичке творевине, онда то чини битно памћење културе у песми упослено, провејано искуство језика, старијег од свих нас.
,,Коме је потребна оваква књига песама данас? Пре свега самом песнику. Она је његов прозор до светла. Стих који му је фалио. Ова књига је такође потребна и нама. Не као строга еницклопедична поезија за коју нам треба преводилац емоција. Потребна нам је као књига која се носи, са унутрашње леве стране сакоа. Као штит за срце.'' - Миодраг Стошић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

НОВА КЊИГА!  ,,СВЕТИ САВА САВАНОВИЋ'' прва из трилогије ,,ОМАЈА'' Огњена Лазаревића ( коаутора књиге ,,Исидора и ја'' Исидоре Бјелице) !

Идеална да вас опусти и насмеје у предстојећим врелим летњим данима.
Позоришни комад Омаја је алегоријска трилогија о неким појавама и владарима из нашег друштва.
Свети Сава СаВАновић је први део урнебесно смешног позоришног комада трилогије ,,Омаја’’.
Радња овог изузетно духовитог драмског текста, у којем се преплићу симболи религије, светаца и јеванђеља, одвија се у Ваљеву, у садашњем времену, и прати борбу градоначелника Луке и његовог заменика Матеја за опстанак града Ваљева.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 
Наставак успешне сарадње између Вање Булића и Књижевне омладине Србије

У петак, 03. Јуна 2016. у библиотеци ,,Милутин Бојић'' у Београду, уредница Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски, уручила је писцу и новинару, Вањи Булићу, на поклон уметничку слику са мотивом ,,Пегаза'' из истоимене наше едиције по којој смо препознатљиви на књижевној сцени Србије више од 40 година, у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу између г-дина Булића и наше куће, у присуству легендарне, позоришне и филмске глумице, Бранке Веселиновић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2016.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 62