Наслови

НОВО! Нови роман нашег троструког лауреата, Дарка Којића! ,,ПРОНАЂЕНИ ОГАЊ''

Средњовековна Србија! Један витез, једна сила! Једна жена, једна превара! Једна љубав, једна пропаст!
Још једном, српска историја из пера Дарка Којића!
Оно што је Вук Караџић радио за српску књижевност, он је у бити радио за српску историју. Свака књига Дарка Којића ( ,,Стеге и ланци“, ,,У прошлости кад те сретнем“ и најновија ,, Пронађени огањ“ јесу наша историја.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Роман ,,Последња одбрана'' Стевана Лазића у Цириху!

Након Србије и Аустрије, ,,Последња одбрана'' и у Швајцарској.
У суботу, 27.маја 2017. у оквиру боемске вечери ,,Између речи и нота'' у организацији хуманитарног удружења ,,Култарт'', у хотелу Ерленбацх у Цириху, одржана је промоција нашег прошлогодишњег победника књижевног конкурса ,,Пегаз'', романа ,,Последња одбрана'', Стевана Лазића.
На промоцији, коју је водио наш познати текстописац и кантаутор, Никола Грбић Грба, заинтересованост за роман аутора који се није либио да пише праву, новију историју Србије, била је и више него очигледна, па се тражила књига више.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
Још једна успешна београдска промоција ,,Орхидеје'' Маријане Дешић

27. маја 2017. у Кући Ђуре Јакшића у Београду, публици у главном граду по други пут је представљен есејистички роман ,,Орхидеја'' Маријане Дешић.
Осим Београда, задовољство да се друже са Маријаном и њеном ,,Орхидејом'' имала је и публика у Ивањици, Крагујевцу, Ужицу, Чачку...
Њен интелигентан смисао за хумор, храброст да осмехом обавије табу теме, и леп и чист стил писања без трунке патетике, јесу нешто због чега смо синоћ сви заједно уживали.
Књигу је у име издавача, Књижевне омладине Србије, представила Илинка Марковић, док су одломке читали Жаклина Панић Ђуричић и Никола Лазовић.
 

МЕДАЉА И ПОТВРДА О ВИСОКОЈ ЗАСЛУЗИ У СВЕТУ КЊИЖЕВНОСТИ ПРИПАЛА ЈЕ КЊИЖЕВНОЈ ОМЛАДИНИ СРБИЈЕ!

22. маја 2017. у оквиру мултимедијалне манифестације ,,Костолачка жишка'' у Костолцу, директору наше куће, Верици Секирарски, уручена је медаља и Потврда о високој заслузи у књижевности од стране представника Интернационалне асоцијације за културу ,,Verbumlandi Art '' из Италије. Награду је лично уручила председник асоцијације, г-ђа Регина Реста.
Као захвалност, директорка им је предала пригодан поклон, пожелевши им добродошлицу и пријатан боравак у Србији.
Такође, с обзиром да су наши песници учествовали на њиховом прошлогодишњем књижевном конкурсу ,, La Voce dei Poeti'' ( Глас песника) на тему мира, и њима су уручене Награде и Захвалнице: Милети Стаматовићу. Николи Јовановић, Илинки Марковић, Јасни Арбанас и Душку Благојевићу. Награде су добили и наши песници, Тања Вукићевић и Предраг Патијаревић, који су били спречени да присуствују додели награда. 
,,Костолачка жишка'', која је ове године прославила свој јубилеј, десетогодишњицу од оснивања, организована је од стране Клуба љубитеља књиге ,,Мајдан'', а подржана од стране Центра за спорт и културу и општине Костолац.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Прослава јубилеја у ''Бојићу''

18.маја 2017. у матичној библиотеци ''Милутин Бојић'' у Београду обележен је јубилеј, сто година од смрти српског песника, Милутина Бојића.
Своје песме, са родољубивом тематиком, међу осталима, казивали су и наши аутори и сарадници: Никола Јовановић, Лука Лукић, Душко Благојевић, Илинка Марковић, Никола Лазовић и Милета Стаматовић.
Била је част и задовољство бити део таквог јубилеја, на чему захваљујемо библиотеци и њеном програмском уреднику, Карлу Астрахану.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Гостовање нашег аутора, Маријане Дешић ( роман ,,Орхидеја'' ), у Гранд Магазину TВ ГРАНД ( TV GRAND), 23.05.2017. и најава промоције њене књиге у Кући Ђуре Јакшича у Београду, 27.05.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=KyvoFpROBSA

 

Још једна успешна промоција романа ,,Последња одбрана'' Стевана Лазића

10. маја 2017. у просторијама Народне библиотеке ,,Мерошина'' у Нишу, представљена је књига ,,Последња одбрана'' нашег прошлогодишњег победника на књижевном конкурсу ,,Пегаз'', Стевана Лазића.
Осим аутора, о књизи су говорили: професор књижевности, Милан Илић Маја и директор библиотеке ,,Мерошина'' Милош Милошевић.
Модератор вечери био је: Драган Вељковић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција књиге ,,Између два несна'' Јелице Црногорчевић

У уторак, 09. маја 2017. у аутентичном амбијенту Куће Ђуре Јакшића ( Скадарлија) у Београду, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,, Између два несна'', Јелице Црногорчевић, објављене у издању Књижевне омладине Србије, 2017.
Управо је на овој промоцији настала једна од најлепших слика са свих наших промоција, а било их је небројано, годинама... Слика младих људи, ученика који држе књигу своје професорке српског језика и књижевности, Јелице Црногорчевић, са осмехом.
Као да се не дешава у Србији :)
Слика која би требало да замени ''ријалити дно'' на насловним странама новина и часописа.
Осим аутора књиге, лепоту промоције уприличили су: Милена Миликић, рецензенти књиге Илинка Марковић и Јелена Колунџија, наши сарадници који су на предиван, суптилан начин рецитовали стихове из књиге: Тања Вукићевић и Катарина Годић, као и млади Стефан Бојиновић и Алекса Радосављевић, који су лепоту вечери обојили нежним нотама на гитари.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
Групна промоција аутора Књижевне омладине Србије у Пећинцима

У четвртак, 04.маја 2017. у Народној библиотеци Културног центра у Пећинцима, одржана је групна промоција наших аутора: Николе Јовановића ( аутора збирке поезије ,,Дилеме'' 2015.), Душка Благојевића ( аутора романа ,,Духови рата'' 2016.) и Немање Јованова (аутора романа ,,Белина'' 2017.). Осим представљања својих књига, аутори су на веома леп и надахнут начин говорили о томе шта данас значи бити писац у Србији, нарочито писац млађе генерације, како се изборити са свим препрекама на које наилазе на релацији књига-издавач-читалац, доказујући да писац без ангажовања у данашње време, пуно конфликта на унутрашњем плану и плану међуљудских односа, више личи на човечју рибицу него на човека.
Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.
 

УСКОРО!
Трејлер за књигу ,,Модерни анђео'' Милене Миликић!

https://www.youtube.com/watch?v=bv2RQw6Vhy0

 

Јутро онлине - Илинка Марковић и Милена Миликић (ТВ КЦН- Коперникус 01.05.2017)
Гостовање

Водитељ: Данијела Перовић

https://www.youtube.com/watch?v=1uC0TAzrTJs&index=11&list=PLGycN1jaSBurZ0VQ-TD0LuoS3oxUASwQu

 

Трејлер за књигу ,,Пронађени огањ'' Дарка Којића ( победника ,,Раскршћа'' за 2017. годину)

https://www.youtube.com/watch?v=681c514YglU

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 62