Наслови

Свечана промоција романа ,,Тамо и овде'' др Слађане Марковић у Аранђеловцу

У петак, 13.04.2018. у прелепој сали Дома омладине у Аранђеловцу, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Тамо и овде'' ( Књижевна омладине Србије, 2018.) др Слађане Марковић.
Доказ да је дивна публика, како кажу, у свом ''омиљеном лекару'' препознала и њен, већ доказан са првом књигом, приповедачки таленат који плени, јесте и њихово многобројно присуство.
О књизи која представља лепо, породично предање на дар потомцима, у име издавача говорила је писац, Ана Блажић Максић, рецензенти књиге: писац Павле Мартиновић и психолог, Ранко Мандић, док је одломке читала наша глумица, Александра Шаљић, која је уједно и водила разговор са аутором.
Верујемо да ће се о великој посећености и лепоти промоције у Аранђеловцу још дуго причати.
Квалитет књижевног пера Слађане Марковић то и заслужује.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 

Светски дан поезије 2018.

21. марта 2018. обележили смо Светски дан поезије, у прелепој библиотеци ,,Вук Караџић'' у Ковину.
Заједно са публиком, уживали смо у стиховима које су нам читали њихови потписници, песници Књижевне омладине Србије: Јасна Арбанас, Никола Јовановић и Илинка Марковић.
Модератор вечери била је директор библиотеке, г-ђа Јелена Стојановић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

Победник књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. путује на Крф!

Овогодишњег победника на нашем књижевном конкурсу ,,Раскршћа'', Јасну Арбанас, водимо на острву КРФ ( Грчка), и то 13.дана (тринаестодневни аранжман за две особе), у прелепој вили са базеном ( на слици) :)
Желимо им срећан пут и пуно лепих тренутака...
Можда се управо на овом путовању роди идеја за неку нову књигу.

 
Победник 6. књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. је:

Јасна Арбанас и роман ,,CAFÉ ТАЛИЈА - бајка о једном времену''.
Јасна Арбанас ( Сремска Митровица), аутор збирке поезије ,,Географија успомена'' ( 2015.)
 

НОВО! Књига за децу ,,ЧАРОБНА УЧИОНИЦА'' аутора Марије Бастић.

,,Чаробна учионица'' - одличан едукативни извор и водич кроз васпитно-образовни процес деце.
Ученик није празна табла коју треба само попунити информацијама - ученик је биће које се развија интелектуално, емоционално, физички, социјално...
Примењујући луткарско-драмске игре у школама, уклањамо препреке које стоје на путу целокупног развоја ученика. Оваквом наставом ангажујемо цело учениково биће - тело, емоције и ум.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
Промоција романа ,,Сага о белутку'' Милеве Р. Станковић

20. марта 2018. у огранку библиотеке ,,Милутин Бојић'' - Хаџипоповац у Београду, одржана је промоција романа ,,Сага о белутку'' Милеве Р. Станковић. Осим аутора, о књизи је говорила Тања Вукићевић, као и рецензент књиге, Сашка Вељановска, док је одломке читао, као и увек, фантастични Никола Лазовић. Захваљујемо се модератору вечери, г-ђи Валентини Новковић, која је на врло леп начин водила програм промоције.
 

Обележен Светски дан поезије 2018.

21. марта 2018. обележили смо Светски дан поезије, у прелепој библиотеци ,,Вук Караџић'' у Ковину. Заједно са публиком, уживали смо у стиховима које су нам читали њихови потписници, песници Књижевне омладине Србије: Јасна Арбанас, Никола Јовановић и Илинка Марковић. Модератор вечери била је директор библиотеке, г-ђа Јелена Стојановић, којој се захваљујемо на позиву.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.

 

Успешна промоција књига наших аутора у музеју ,,Филип Вишњић''

У уторак, 13. марта 2018. на позив Удружења жена ,,Филип Вишњић'' из Вишњићева, поред Шида, гостовали смо, на наше велико задовољство, у новој музејској етно поставци ,,Филип Вишњић''.
Дивној публици, своја књижевна дела представили су наши награђени писци и песници: Анђелка Радовановић из Шапца, Душко Благојевић из Београда, Катарина Крстајић из Београда, и Јасна Арбанас из Ср. Митровице ( најављена Илинка Марковић била је спречена из оправданих разлога).
Вишњићево, иако мало равничарско место, показало нам је своје велико срце и, много пута доказану, војвођанску гостопримљивост.
И на томе им хвала.
Од данас, овај музеј, осим књига наших аутора који су гостовали, богатији је за још тридесетак књига из наше раније продукције.

Филип Вишњић (1767-1834) је један од најпознатијих српских гуслара и твораца српских народних песама.
Хомер српске епске књижевности.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

НОВО! Роман ,,ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА – притисни старт да играш поново’’
Аутор: Милош Димитријевић Џокер

Данас је време, може се рећи, један од доминирајућих чинилаца у организацији личног и друштвеног живота људи. Кажу да бисмо разумели значај једне секунде, треба да питамо оног ко је преживео катастрофу. Можда нам време долази из пустиња на караванима и не жури му се јер превози вечност. Можда је скупље од злата и оштрије од сабље, али је сигурно да време никога не чека.
О томе, али и о много другим лепим темама, пише Милош Димитријевић Џокер у свом роману ,,Игра је завршена – притисни старт да играш поново’’, схвативши да је време несхватљива магија.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешно одржано књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије у Новом Саду

У прелепом амбијенту књижаре ,, Bulevar books'' у Новом Саду, 06.марта 2018. у организацији Књижевне омладине Србије, дистрибутивног центра књига ,,Gressus book'' и књижаре ,,Bulevar books'' одржано је књижевно вече тројице аутора.
Своја књижевна дела представили су: Никола Јовановић, аутор књига ,,Дилеме'' и ,,Последњи урлик вукова'', Жељко пајић, аутор романа ,,Живот Гаврића'' и Вања Мандић, аутор романа ,,Она која јесте''.
Модератор вечери била је, дивна као и увек, наш сарадник, песникиња, Тања Вукићевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

НОВО! Роман ,,Тамо и овде'' Слађане Марковић

Странице прошлости. Искрена породична прича. На дар прецима.
Рођењем наслеђујемо своје тело и у њему гене као ознаке одређених склоности, болести ,физичких карактеристика. А шта је са ознакама саме душе? Да ли и њу чини скуп свих наших предака? И на који начин се таложе информације у нама у виду одређених склоности, фобија, страхова, љубави према нечему што још нисмо окусили, а знамо да јесу наши родитељи, њихови родитељи или неки још даљи преци?
Свака породица има своју историју.

Ова прича је један део породичног богатства Слађане Марковић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! За веома кратко време, прва књига о Драгојл ратницима, из области епске фантастике ,,Духови рата'' Душка Благојевића, доживела је своје 2. издање!
Књига је допуњена, измењена и са новим, још лепшим корицама.
Уживајте у читању књиге једног од најпопуларнијих младих српских писаца фантастике!

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 69