Наслови

Књижевно вече у књижари ,,Булевар боокс'' у Новом Саду

У четвртак, 01. фебруара 2018. у предивној књижари ,,БУЛЕВАР БООКС'' у Новом Саду, своја књижевна дела представили су аутори Књижевне омладине Србије, и то: Душко Благојевић ( аутор романа: ,,Духови рата'' и ,,Невидљиви град''), Катарина Крстајић ( аутор романа ,,Рекла си никад?), Жаклина Ђуричић ( аутор романа ,,Срж'') и Софија Фимић ( аутор драме ,,Велика сестра'').
Књижевни квалитет и тематска и жанровска разноликост, показали су се, још једном, као добитна комбинација у којој је публика уживала.

Књижевно вече у Новом Саду, иначе, представља почетак групних промотивних активности писаца и песника у центрима за културу и у књижарама, у Србији и шире, у оквиру програмске шеме Књижевне омладине Србије за 2018. годину.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

Успешна промоција књиге Симо Б. Голубовића у Београду

02. фебруара 2018. у матичној библиотеци ,,Милутин Бојић'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Дневна доза задовољства & Срећнија страна света'' ( Књижевна омладина Србије,2017.) Симо Б. Голубовића.
О књизи је, осим аутора, говорила песникиња Илинка Марковић, док је стихове из књиге на маестралан начин прочитао Никола Лазовић.
Модератор вечери био је програмски уредник библиотеке, Карло Астрахан, који је, као и увек, остварио одличну интеракцију са публиком.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО СВЕТОМ САВИ

У предивној организацији књижевног клуба ,,Скадарлијска боемија'', у суботу 27.01.2018. у ресторану ,,Има дана'' у Скадарлији, одржано је песничко вече посвећено Светом Сави, на којем је учествовало преко 30 песника из Србије и региона,међу којима и наши песници: Јелица Црногорцевић, Мирјана Мира Матић, Никола Лазовић, Илинка Марковић, Јасна Арбанас и један од најбољих афористичара у Србији: Ненад Максимовић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.
 

МАНИФЕСТАЦИЈА ''КЊИЖЕВНИ КОЛОЖЕГ'' 2018.

У недељу, 14. јануара 2018. године, у организацији Књижевне омладине Србије и библиотеке ,,Милутин Бојић’’ из Београда, одржана је манифестација такмичарског карактера под називом,,Књижевни коложег’’.
У препуном ноћном клубу ,,Блуе моон’’ у центру Београда, учествовало је преко 40 писаца и песника из Србије и Црне Горе.

Присуствовали смо лепом и надахнутом представљању песама и прозних текстова. Слушали предивне стихове, кратке приче, есеје и афоризме. Свима смо уручили Захвалнице, а најбољима и Плакете. Извлачили смо бројеве из шешира и добитницима уручили награде наших спонзора.
И још једном смо доказали да сви заједно, кроз уметност, писану реч и музику, можемо стварати овај свет као лепше место за живот.

Прво место и ЗЛАТНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Душко Благојевић - поезија
2.Катарина Крстајић – кратка прича

Друго место и СРЕБРНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Предраг Патијаревић Патак – поезија
2.Миљан Пауновић – кратка прича

Треће место и БРОНЗАНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Катарина Бранковић Гајић – поезија
2.Веља Жуњић – кратка прича

Велика захвалност члановима жирија ( глумац Алексндар Дуњић је био оправдано спречен): књижевном преводиоцу Александр Цимпл, и новинарима Милени Милетић и Братиславу Пејовићу, предивном гласу Мирјане Маринковић и спонзорима: дистрибутивном центру књига ,,Gressus book’’; галерији ексклузивних аранжмана од свиленог цвећа ,,Versus est’’; бутику за свечану обућу и венчања ,,She wolf’’ из Београда, и винарији ,,Темет’’ из Јагодине.
И, наравно, велико хвала нашим дамама, Милени Миликић и Сањи Вукосављевић, које су уручивале Захвалнице и награде.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало2018

 

 

НОВО! Збирка поезије и есеја ,,Спознаја'' Александре Шћекић!

С обзиром да је крај 2017.године, и да је децембар месец даривања, нашу овогодишњу књижевну продукцију окончавамо једним дивним поклоном за све љубитеље савремене српске књижевности, књигу песама и есеја које славе љубав.

Права љубав је она која траје без обзира на какве нас тестове живот ставља. Она је прилагодљива, стално се мења, стално расте... И невероватно је ретка зато што је потребно много времена да се развије. Потребно је да годинама будемо са неким како би закључили да то није било која љубав, већ она права вредна сваке жртве, она која нема рок трајања.
Просто је невероватно како нешто једноставно попут љубави има тако снажан ефекат да нам улепша сваку секунду живота. Међутим, тек када изградите праву љубав можете рећи да сте испунили своју мисију на овој планети.
Управо онако како је то описано у збирци поезије и есеја ,,Спознаја’’ Александре Шћекић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Успешна промоција збирке прича ,,Трн руже'' Бојана Станаревића

У четвртак, 21. децембра 2017. у читаоници Градске библиотеке у Новом Саду, одржано је књижевно вече на којем је представљена збирка прича Бојана Станаревића ,,Трн руже'', добитника 2. награде ,,Пегаз'' 2017.
Осим аутора, о књизи су говорили: у име издавача, Тања Вукићевић, рецензент књиге, Милена Миликић и уредник програма библиотеке, Весна Живковић.
Одломке из књиге читале су наше дивне даме: Илинка Марковић и Александра Шћекић.

,,Трн руже'' је књига о једној судбини у којој су проткане судбине многих мајки, сестри, жена. Судбина једне породице у којој се препознају многе породице, и судбина једног народа, који је често прогоњен и прогањан.
Приче какве смо и сами запамтили па причали унуцима, или их слушали од наших деда и бака.
Ово је књига која ће вас оставити без даха, баш због своје повезаности са сасвим обичним породицама које вас окружују, које су вам мање или више блиске, и које исто тако имају по неку своју „ Ружу“.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Дневна доза задовољства'' или ,,Срећнија страна света'' Симе Б. Голубовића.

,,Раскошна песничка гозба у виду поетске збирке инспиративног имена &Дневна доза задовољства или срећнија страна света& искусног виртуоза речи, Симе Б. Голубовића, надахнуће је за сваког искреног поштоваоца поезије.
Такво обиље божанствених стихова непроцењиво је у оскудним временима каква су данас за поезију.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

 

Књижевно вече у библиотеци ,,Свети Сава'' у Аранђеловцу

У четвртак, 14. децембра 2017. у Народној библиотеци ,,Свети Сава'' у Аранђеловцу, одржано је књижевно вече са ауторима Књижевне омладине Србије. О својим књижевним делима говорили су: Ана Блажић Максић, Никола Јовановић, Предраг Патијаревић Патак, Илинка Марковић и Срђан Томић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Успешна промоција збирке прича ,,Валови узалудности'' Бар Зорана

У петак, 08.децембра 2017. у препуној сали читаонице Народне библиотеке у Белој Цркви, одржана је прва, свечана промоција овогодишњег лауреата ,,Пегаза'' ( 1. награда) у категорији кратких прича, аутора књиге ,,Валови узалудности'' Бар Зорана. Ако је веровати речима директора библиотеке, г-дина Радована Марковића, ово је била ,,једна од најлепших и најпосећенијих промоција у Белој Цркви'', с обзиром да је присуствовало више од стотину љубитеља савремене, српске књижевности, са којима је остварена дивна интеракција, и који су представљање књиге и обраћање аутора наградили бурним аплаузима. Тражила се столица више, али и књига више... Посебно нас је обрадовао коментар новинара локалне телевизије, која је изјавила да ,,по први пут није имала жељу да, на половини промоције, угаси диктафон'' који је све време био укључен. Захваљујемо се дивним људима у Белој Цркви, а Зорану Бару желимо још пуно успеха и нових књига. Осим директора библиотеке, о књизи су говорили: уредник издања, Верица Секирарски и песник, Тања Вукићевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција Збирке савремених српских прича у Вршцу

У четвртак, 07.децембра 2017. у салону Градске библиотеке у Вршцу одржана је промоција књиге ,,Савремене српске приче'' (2017.) у издању Књижевне омладине Србије, збирке прича коју су написали 22 аутора прозаиста.
О књизи, и о својим причама, говорили су наши писци лауреати: Дарко Којић, Душко Благојевић и Жељко Пајић, као и гост вечери, овогодишњи добитник 1. награде ,,Пегаз'' у категорији кратких прича, Зоран Бар.
Осим заједничке збирке прича, наши писци су промовисали и своја књижевна дела остваривши одличну интеракцију са дивном публиком у Вршцу.
Модератор вечери била је наша сјајна глумица, Александра Шаљић.

Књига ,,Савремене српске приче'' представља још једно књижевно дело из наше продукције које ће допринети очувању српског културног идентитета. Написали су је људи који верују у магични свет књижевности, борећи се да сачувају оно мало преосталих духовних и емотивних вредности, употребљавајући папир и оловку уместо празних речи и хвалисања.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2017.

 

Најава књижевне вечери и промоције књиге ,,Савремене српске приче''
22 аутора Књижевне омладине Србије
ТВ Вршац; Гост: Дарко Којић, писац

https://www.youtube.com/watch?v=vmUeTT_nBd4&feature=youtu.be

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 69