Наслови

Гост ТВ Пинк ,,Добро јутро'' - писац, Милена Миликић
09.09.2017.

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6pWi5C7WB2o&app=desktop

 

Гост ТВ Пинк ,,Добро јутро'' - писац, Душко Благојевић
20.08.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=JDF7KBgdR3M

 

Сутра ( 08.09.2017.) почиње 10. Фестивал књиге у Аранђеловцу.
Гост свечаног отварања у 19 сати биће председник Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски која ће говорити о стању издаваштва у Србији, и о сарадњи са Културним центром из Аранђеловцa.

 

Људи који верују у магични свет књижевности

РТВ Шумадија - Интервју са нашим писцем, Аном Блажић Максић, у вези предстојећег Фестивала књига у Аранђеловцу, 8 - 9. 09. 2017.  и пројекта Књижевне омладине Србије, Збирком прича 22 наша писца.

http://www.rtvsumadija.com/ljudi-koji-veruju-u-magicni-svet-knjizevnosti/

 

НОВО! Збирка поезије ,,Лета једног песника'' Александра Стојковића

Нова српска супкултурна струја има своје, несумњиво талентоване и доследне поете, стваралачки плодне и одважне ствараоце.
Један од њих је Александар Стојковић.
Овај млади песник не жели да затвори очи ни пред чим, нити испред кога. Као да је ослушнуо све, и потом упио мисао оних који су поезију живели као непрекидно буђење, и оних песника који су сматрали да - када човек једном отвори очи, он више не може свету рећи ,,да!''.
Има у овој дивној збирци песама и љубави и родољубља, и туге и бола, чежње, пркоса, бунта, али и вере да се све може променити.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

 

Успешна промоција књиге наше ''звездице'' - Тамаре Радуљев

У петак, 18. августа 2017. одржана је успешна промоција збирке поезије ,,Басен срца'' ( 2017.) наше младе ауторке, Тамаре Радуљев ( 14. год. ) у библиотеци ,,Вук Караџић'' - Ковин, огранак ,,Богдан Петровић'' у Делиблату.
Осим прелепог амбијента библиотеке, препуне производа домаће етно радиности и старих заната, у циљу неговања старе српске традиције, људи у Делиблату су још једном показали шта значи права војвођанска гостопримљивост и широко срце. И на томе им хвала.
Сви заједно уживали смо у стиховима младе Тамаре Радуљев, у стиховима који обилују емотивном интелигенцијом и бритким умом, написани онако како само дете уме. Невино. Чисто.
У програму промоције учествовали су: Тања Вукићевић, песник и сарадник Књижевне омладине Србије; Јелена Јовановић, директор библиотеке; Снежана Ника - књижничар библиотеке и Манолита Папрић, рецитатор

Књига ,,Басен срца'' објављена је у едицији ''Звездице'' ( едиција од деце за децу) и биће премијерно представљена широј читалачкој публици на овогодишњем сајму књига у октобру у Београду.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција књига Ане и Мирослава Жаркова

У уторак, 25.јула 2017. у прелепом амбијенту бање ''Русанда'' у Меленцима, одржана је промоција књига ,,Подсећање'' и ,,Кратке приче о дугом животу'' Ане и Мирослава Жаркова ( Књижевна омладина Србије, 2017.).
О књизи су, осим аутора, говорили: наш председник, уредник издања, г-ђа Верица Секирарски и председник Удружења меленачких талената, г-дин Драган Б. Мајцен, коме смо на поклон уручили десетак књига из наше најновије продукције књига, и писац Горан Ћурчић.
Одломке из књига читали су наши сарадници: Тања Вукићевић и Милена Вукотић.
Гости вечери били су: г-дин Јарослав Стеванов, представник туристичке агенције из Зрењанина и чланови клуба ,,Иво Андрић'' из Земуна.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Књижевно вече наших аутора у Обреновцу

10. јула 2017. у Галерији Културног центра у Обреновцу одржано је књижевно вече петоро писаца и песника Књижевне омладине Србије.
Учествовали су: Илинка Марковић, Ана Блажић Максић, Сања Вукосављевић, Жељко Пајић и Анђелка Радовановић.
Прилог о промоцији и интервју са ауторима РТВ МАГ: https://www.youtube.com/watch?v=vdkwzdPP3wo

И овог пута, наши аутори су показали шта значи бити велики човек, и како на најбољи могући начин, достојанствено, представити своје књижевно дело и себе као писца.
 

НОВО! Збирка поезије ,,НЕЧУЈНИ ПОСМАТРАЧ'' Николе Тодорића

Прасак од речи је извођач умећа песника који уме да води до душе, а чиме другим него песмом? У времену у коме се све обрушава, Никола као да сакупља и речи и осећаје које одашиље прецизном стрелом ка нама, шаљући нам поуку да можемо само усмереном снагом духа изаћи из сваке недаће.
Он се осврће на сваки детаљ у животу, јер сви и јесу битни за целокупни мозаик проткан бојама душе. Самоћа и неухватљивост тренутка повезани са ураганом који песника баца по местима уснулих градова, саставни су делови пролазности у поетичности и реконструкцији живота.
Никола нам поручује да надмоћ обесмишљава страх.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Успешна прва, свечана промоција књиге ,,ГРАЦЕ'' Горана Арсића

Уз звуке химне Србије ,,Боже правде'', 02.јула 2017. у библиотеци ,,Милутин Бојић'', београдској публици представљена је књиге Горана Арсића ,,Граце - патња једног села на Косову и Метохији'', исповесна проза о истинитим догађајима на Косову и Метохији у периоду од 1980-2000 године, исписана руком младог човека из Вучитрна који је био сведок најновијег страдања српског народа на тлу Лазареве заклетве.
Осим аутора, о књизи су говорили: сарадник Књижевне омладине Србије, Тања Вукићевић и уредник програма библиотеке, Карло Астрахан.
Одломке из књиге читао је драмски уметник, Никола Лазовић, док је слово о Видовдану говорила Бојана Симић.
Књига Горана Арсића ,,Граце-патња једног села на Косову и Метохији'', објављена је у име истине. Против лажирања историје. Да се не заборави. За све будуће генерације.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција романа ''МОДЕРНИ АНЂЕО'' Милене Миликић

У петак, 30. јуна 2017. у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција нове књиге Милене Миликић, романа ,,Модерни анђео'' ( КОС, 2017.)
О књизи су говорили, и читали одломке: Тања Вукићевић, рецензент, писац Жаклина Панић Ђуричић, ТВ водитељ Сања Радан и сарадник Књижевне омладине Србије, Катарина Годић.
Било је то вече посвећено љубави. Заједно са публиком уживали смо у представљању књиге, у поклонима у виду цедуља са порукама из романа, у позитивној атмосфери и дружењу.
Гост вечери била је наша позната глумица - Ева Рас.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 67