Наслови

ЛАЈКОВЧАНКА - Веља Жуњић, Лајковац
Жанр: роман, 1. издање 2017.
245 стр. брош повез
ИСБН 978-86-7343-322-6

Роман "Лајковчанка" нас води у Други светски рат, у једну потресну ратно-љубавну причу са свим недаћама које је задесило становништво у тој малој варошици. Због своје тематике и истинитости ова прича се универзално може пренети на сва остала места, јер се засигурно нешто слично, ако не и исто свуда збивало. Ово је прича како је обичан свет доживео Хитлеров геноцидни поход на словенске народе као и борбу између дојучерашње браће, пријатеља, који су били приморани да бирају стране.

Опширније...
 

Блог - Пеђа Марић - ДАМЕ БИРАЈУ

Свет је можда исто што и море: непредвидив, таман и дубок. На његовом дну често нас сачекују наличја наших изненадних жеља. Површину кваре таласи, запљускују нам лица, ометају путеве. Али све док пловимо - живи се, ево; и то је само по себи радост.А да разочара уме баш све у животу. Повреди нас може само оно што волимо. Зато је бар понешто вредно, макар, храброг покушаја у име љубави као такве.

Опширније...
 

Блог - Свебор Делић - Дуга љубави над Мостаром

Небо је било сиво жуто. Борба између добра и зла није јењавала иако је Сунце покушавало да изађе као побједник. Лагана прољетна киша је меланхолично узвраћала ударац једном зраку Сунца који се пробијао кроз сивоћу неба. Дуга као мировни посматрач зауставила је макљажу за прво мјесто двојице супарника, и означила прекид борбених дејстава природних савезника који су се још увјек гледали успаљеним мотивима.

Опширније...
 

Блог - Жаклина Панић Ђуричић - Да ли смо сви ми само пиуни на шаховској табли живота?

Драги моји,
желела бих да са вама поделим нека моја мала, слатка размишљања на вечиту тему која не заобилази никог од нас, тему МУШКО - ЖЕНСКИХ односа, или љубави као чињенице која се кроз векове уздизала, падала, каљала, умивала, обнављала, како год.
Имате права да се не слажете са мном.

Опширније...
 

Блог - Урош Кочовић - Уметност бизниса, бизнис уметности, редослед је небитан

Требало би неко ко је меродаван, а има пуно пара да одлучује шта ће се снимати, штампати, издавати и пуштати у јавност. Једино тако ће његова мерна јединица за музику, поезију или прозу бити уметност, а не новац. Требало би да му је хоби да се бави онима који имају хоби.Пролазили смо сви често поред доста књижара и разгледали актуелне књиге у њиховим излозима. Да размотримо прво, шта је актуелно?

Опширније...
 

Блог - Виктор Давидовић - Ствари нису онакве какве на први поглед могу да изгледају

Оно чега се прво сети су његове шаке. Широке, мужевне, са јако израженим венама. Снажан стисак и, истовремено, дечије нежан. То је само једна ствар која га је издвајала од осталих. Друга је била та што јој је једини посвећивао пажњу и труд последњих неколико месеци. Иако је желела много више, сваки тренутак који би провео поред ње био је драгоцен.

Опширније...
 

Блог – Мина Танасковић - Први корак

Као и обично, јутрос сам се пробудила апсурдно уморна, као да сам целе ноћи трчала маратон. Једва сам имала снаге да ставим џезву воде на ринглу. То је пука формалност, наравно. Кафа одавно није у стању да раздрма моје успаване неуроне.
Можда то има неке везе са сновима. Муж ми каже да сваке ноћи причам у сну. Практично не затварам уста. Мрмљам о наполитанкама, свом послу, рецептима, а понекад веома уверљиво и истрајно водим дијалог са саговорником скривеним у свом сну.

Опширније...
 

БЛОГ – Јелена Филиповић - Све ће проћи. Остаће РЕЧ.

Поента неповерења читалаца према домаћим ауторима иде једним делом заслугом издавача који су дозвољавали да се штампа све и свашта, те су људи навикнути пре тога на квалитет књига, куповали књиге којима нису били одушевљени и које су им скупљале прашину. Такође један добар утицај на нашу читалачку публику чине медији. Оно што пласирају ружичасте телевизије и жута штампа је најчешће популарна страна књига и књига неке домаће поп-народњачке "звезде".

Опширније...
 

Блог – Јелена Филиповић – Револуција нормалног живота

Упознала сам нове неке људе из Израела. Постали су ми пријатељи преко Facebook-а. До тих познанстава је дошло посећивањем истих сајтова музике. Заједно смо изразили љубав према мало познатом виртуозу на гитари Estas Tonne-у који је пореклом из Индије. Његов таленат свирања гитаре је нешто несвакидашње. Првенствено зато што се бави овом уметношћу путујући по свету, па је адреса овог гитаристе непозната јавности.

Опширније...
 

Блог – Милош Сечујски - Напредак у свету писане речи

Стање у издаваштву и свету писане речи, како код нас тако и у региону, по речима великог броја људи није сјајно. Чак ни велика посећеност београдског сајма књига, као ни сама чињаница да је највећи у региону, није мерило успеха издаваштва. Код нас не постоје писци који могу комотно да живе од продаје својих књига, а готово сви они ће се насмејати и на саму реч – комотно.

Опширније...
 

Блог – Дејан Спасојевић – О времену

Свако јутро кад кренем на посао сретнем чика дестабилизатора који само мргодно замакне аутом из мог видног поља. Кажем себи: ,, Ајде даље! Прогутај кнедлу. То је само најава још једног глупог, радног дана у овом смутном времену.’’ Али….јест, мало морген! Одмах даље низ улицу сретнем чика банализатора, а њега тек кад видим није ми добро до подне. А у подне, таман кад ме грч попусти и нестане тај ружни осјећај у стомаку, е тада чујем ТУП! Врата се одједном залупе сама од себе, или од невоље, ко ће ли га знати.

Опширније...
 

БЛОГ - Стефан Ланчушки - Јер, верујем...

“ Направио сам од вас људе. Оживео вас. Удахните. Отворите очи. “
Моје име је неважно.

Ја сам само један од оних привилегованих...Имам своју звезду која ми је пре пар месеци указала нови пут! И ја верујем у њу! Моји погледи на свет су можда мало другачији од осталих: Верујем у чуда! У нестварно!

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 Следећа > Крај >>

Страна 67 од 68