Наслови

1. ( прва) награда нашим песникињама!

14.09.2017. у библиотеци ''Милутин Бојић'' у Београду, промовисан је Зборник ,, Два пера у једном даху'' на основу истоименог конкурса Клуба љубитеља књиге ,,Мајдан'' из Костолца, који је био такмичарског карактера.
По одлуци жирија, 1. (прву) награду освојила је песма ,,Чујем и не верујем'' наших песникиња: Илинке Марковић и Јелице Црногорчевић!

 

Фестивал књиге у Аранђеловцу 8-9.09.2017.

8. и 9. септембра 2017. одржан је Фестивал књиге у Аранђеловцу у организацији Центра за културу и града Аранђеловца.
На отварању, првог дана фестивала, након краћег говора у име издавача, директор наше куће, Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски, уручила је директору Центра за културу у Аранђеловцу, г-дину Саши Симоновићу, на основу вишегодишње сарадње, Захвалницу за успешну сарадњу у области очувања српског културног наслеђа,
Другог дана фестивала одржана је промоција наших аутора. Аранђеловчанима су своје књиге на најлепши могући начин представили: Јелица Црногорчевић, Дарко Којић, Катарина Крстајић и Илинка Марковић ( најављена Сашка Вељановска је била оправдано спречена), који су након промоције давали интервјуе за ТВ Шумадија.
Били смо штанд са највише посета, место где је на диван начин остварена интеракција са посетиоцима и љубитељима књижевности.
Наши аутори су потписивали своје књиге и дружили се међусобно.
А имали смо и најслађе промотере наше издавачке куће, Миу и Илију, који су носили наше мајице и побрали све симпатије посетилаца фестивала.
Велика захвалност дивним људима у Аранђеловцу, посебно породици Блажић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Сајам 2017.

 

Фестивал књиге у Аранђеловцу 8-9.09.2017.
УРУЧЕЊЕ ЗАХВАЛНИЦЕ


На отварању, првог дана фестивала, након краћег говора у име издавача, директор наше куће, Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски, уручила је директору Центра за културу у Аранђеловцу, г-дину Саши Симоновићу, на основу вишегодишње сарадње - Захвалницу за успешну сарадњу у области очувања српског културног наслеђа.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Трејлер за роман ,,Пронађени огањ'' Дарка Којића

https://www.youtube.com/watch?v=VL2h0S0XhRM&feature=youtu.be

 

Гост ТВ Пинк ,,Добро јутро'' - писац, Милена Миликић
09.09.2017.

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6pWi5C7WB2o&app=desktop

 

Гост ТВ Пинк ,,Добро јутро'' - писац, Душко Благојевић
20.08.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=JDF7KBgdR3M

 

Сутра ( 08.09.2017.) почиње 10. Фестивал књиге у Аранђеловцу.
Гост свечаног отварања у 19 сати биће председник Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски која ће говорити о стању издаваштва у Србији, и о сарадњи са Културним центром из Аранђеловцa.

 

Људи који верују у магични свет књижевности

РТВ Шумадија - Интервју са нашим писцем, Аном Блажић Максић, у вези предстојећег Фестивала књига у Аранђеловцу, 8 - 9. 09. 2017.  и пројекта Књижевне омладине Србије, Збирком прича 22 наша писца.

http://www.rtvsumadija.com/ljudi-koji-veruju-u-magicni-svet-knjizevnosti/

 

НОВО! Збирка поезије ,,Лета једног песника'' Александра Стојковића

Нова српска супкултурна струја има своје, несумњиво талентоване и доследне поете, стваралачки плодне и одважне ствараоце.
Један од њих је Александар Стојковић.
Овај млади песник не жели да затвори очи ни пред чим, нити испред кога. Као да је ослушнуо све, и потом упио мисао оних који су поезију живели као непрекидно буђење, и оних песника који су сматрали да - када човек једном отвори очи, он више не може свету рећи ,,да!''.
Има у овој дивној збирци песама и љубави и родољубља, и туге и бола, чежње, пркоса, бунта, али и вере да се све може променити.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

 

Успешна промоција књиге наше ''звездице'' - Тамаре Радуљев

У петак, 18. августа 2017. одржана је успешна промоција збирке поезије ,,Басен срца'' ( 2017.) наше младе ауторке, Тамаре Радуљев ( 14. год. ) у библиотеци ,,Вук Караџић'' - Ковин, огранак ,,Богдан Петровић'' у Делиблату.
Осим прелепог амбијента библиотеке, препуне производа домаће етно радиности и старих заната, у циљу неговања старе српске традиције, људи у Делиблату су још једном показали шта значи права војвођанска гостопримљивост и широко срце. И на томе им хвала.
Сви заједно уживали смо у стиховима младе Тамаре Радуљев, у стиховима који обилују емотивном интелигенцијом и бритким умом, написани онако како само дете уме. Невино. Чисто.
У програму промоције учествовали су: Тања Вукићевић, песник и сарадник Књижевне омладине Србије; Јелена Јовановић, директор библиотеке; Снежана Ника - књижничар библиотеке и Манолита Папрић, рецитатор

Књига ,,Басен срца'' објављена је у едицији ''Звездице'' ( едиција од деце за децу) и биће премијерно представљена широј читалачкој публици на овогодишњем сајму књига у октобру у Београду.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција књига Ане и Мирослава Жаркова

У уторак, 25.јула 2017. у прелепом амбијенту бање ''Русанда'' у Меленцима, одржана је промоција књига ,,Подсећање'' и ,,Кратке приче о дугом животу'' Ане и Мирослава Жаркова ( Књижевна омладина Србије, 2017.).
О књизи су, осим аутора, говорили: наш председник, уредник издања, г-ђа Верица Секирарски и председник Удружења меленачких талената, г-дин Драган Б. Мајцен, коме смо на поклон уручили десетак књига из наше најновије продукције књига, и писац Горан Ћурчић.
Одломке из књига читали су наши сарадници: Тања Вукићевић и Милена Вукотић.
Гости вечери били су: г-дин Јарослав Стеванов, представник туристичке агенције из Зрењанина и чланови клуба ,,Иво Андрић'' из Земуна.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 69