Наслови

Књижевно вече наших аутора у Обреновцу

10. јула 2017. у Галерији Културног центра у Обреновцу одржано је књижевно вече петоро писаца и песника Књижевне омладине Србије.
Учествовали су: Илинка Марковић, Ана Блажић Максић, Сања Вукосављевић, Жељко Пајић и Анђелка Радовановић.
Прилог о промоцији и интервју са ауторима РТВ МАГ: https://www.youtube.com/watch?v=vdkwzdPP3wo

И овог пута, наши аутори су показали шта значи бити велики човек, и како на најбољи могући начин, достојанствено, представити своје књижевно дело и себе као писца.
 

НОВО! Збирка поезије ,,НЕЧУЈНИ ПОСМАТРАЧ'' Николе Тодорића

Прасак од речи је извођач умећа песника који уме да води до душе, а чиме другим него песмом? У времену у коме се све обрушава, Никола као да сакупља и речи и осећаје које одашиље прецизном стрелом ка нама, шаљући нам поуку да можемо само усмереном снагом духа изаћи из сваке недаће.
Он се осврће на сваки детаљ у животу, јер сви и јесу битни за целокупни мозаик проткан бојама душе. Самоћа и неухватљивост тренутка повезани са ураганом који песника баца по местима уснулих градова, саставни су делови пролазности у поетичности и реконструкцији живота.
Никола нам поручује да надмоћ обесмишљава страх.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Успешна прва, свечана промоција књиге ,,ГРАЦЕ'' Горана Арсића

Уз звуке химне Србије ,,Боже правде'', 02.јула 2017. у библиотеци ,,Милутин Бојић'', београдској публици представљена је књиге Горана Арсића ,,Граце - патња једног села на Косову и Метохији'', исповесна проза о истинитим догађајима на Косову и Метохији у периоду од 1980-2000 године, исписана руком младог човека из Вучитрна који је био сведок најновијег страдања српског народа на тлу Лазареве заклетве.
Осим аутора, о књизи су говорили: сарадник Књижевне омладине Србије, Тања Вукићевић и уредник програма библиотеке, Карло Астрахан.
Одломке из књиге читао је драмски уметник, Никола Лазовић, док је слово о Видовдану говорила Бојана Симић.
Књига Горана Арсића ,,Граце-патња једног села на Косову и Метохији'', објављена је у име истине. Против лажирања историје. Да се не заборави. За све будуће генерације.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција романа ''МОДЕРНИ АНЂЕО'' Милене Миликић

У петак, 30. јуна 2017. у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција нове књиге Милене Миликић, романа ,,Модерни анђео'' ( КОС, 2017.)
О књизи су говорили, и читали одломке: Тања Вукићевић, рецензент, писац Жаклина Панић Ђуричић, ТВ водитељ Сања Радан и сарадник Књижевне омладине Србије, Катарина Годић.
Било је то вече посвећено љубави. Заједно са публиком уживали смо у представљању књиге, у поклонима у виду цедуља са порукама из романа, у позитивној атмосфери и дружењу.
Гост вечери била је наша позната глумица - Ева Рас.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

НОВО! Роман ,,Лајковчанка'' Веље Жуњића

Роман "Лајковчанка" нас води у Други светски рат, у једну потресну ратно-љубавну причу са свим недаћама које је задесило становништво у тој малој варошици.
"Лајковчанка–памтљиво и читалачки голицаво. Тешко да је Веља Жуњић за свој нови роман бољи наслов и могао да одабере. Не зна се, наиме, да ли се поменути наслов излучује из садржаја или је садржај одређен насловом. Сваки читалац ће ову недоумицу за себе разрешити, што читалачком задовољству нимало не смета."

Радован Бели Марковић, књижевник

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

 

НОВО! Роман ‘’МОДЕРНИ АНЂЕО’’ Милене Миликић

ПОПУТ БАЈКЕ, НЕГДЕ ИЗМЕЂУ СТВАРНОСТИ И МАШТЕ, КАДА СИНОНИМ ЗА ЖИВОТ ПОСТАНЕ ЉУБАВ, МОРАТЕ БИТИ СПРЕМНИ НА СВЕ

Ако желите да разумете неодољиве нагоне људског срца, прочитајте овај сјајни роман са елементима трилера.
Сви имамо тајне. Неке чувамо да бисмо се заштитили, неке да бисмо сачували вољене.

Доласком у Београд, Теа је започела потпуно обичан живот двадесетогодишње студенткиње која је живела у изнајмљеном стану, трудећи се да схвати велики град и чињеницу да на улицама ретко виђа насмејане људе. Осим тога, писала је свој први роман.
Један потупно неочекивани сусрет мења јој живот из корена стављајући на испит њене ставове и уверења са којима је до тада живела. У њен живот улази Никола, носећи са собом тамну прошлост и неизвесну будућност. Путем описа понирања у вртлоге мрачних тајни које се смењују готово као филмске секвенце, ауторка открива да под плаштом слеђених емоција главног јунака, Николе, куца још увек живо људско срце.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 
Још једна успешна промоција Драгојл ратника у Београду!

Након успешне промоције другог дела епске трилогије о Драгојл ратницима, романа ,,Невидљиви град'', у четвртак, 21. јуна 2017. у Библиотеци града Београда читалачкој публици представљена су оба романа Душка Благојевића, ,,Духови рата'' и ,,Невидљиви град''. Осим аутора, о књизи је говорила и уредник културног програма библиотеке, Амелија Витезовић, док су одломке из романа на фантастичан начин прочитали наши сарадници: Катарина Годић и Никола Лазовић.
22.јуна, са Драгојл ратницима и њиховим творцем дружила се и публика у библиотеци ,,Милован Глишић'' у Мионици!

 
Успешна прва, свечана промоција романа ,,Невидљиви град'' Душка Благојевића

У уторак, 06. јуна 2017. у згради Општине Врачар у Београду, одржана је прва, свечана промоција друге књиге из трилогије о Драгојл ратницима под називом ,,Невидљиви град'' ( ЕФ) аутора Душка Благојевића.
Заједно са многобројном, дивном публиком уживали смо у представљању романа и одломцима из њега, дружећи се поново са нашим другарима, Драгојл ратницима који су, још једном, побрали све симпатије публике.
Томе у прилог говоре аплаузи београдске публике, њихови задовољни коментари и велики број оних који су обезбедили примерке књиге за себе и за себи драге људе.
Захваљујемо нашим ауторима и сарадницима који су учествовали у програму промоције, Илинки Марковић, Тањи Вукићевић и Николи Лазовићу, као и нашим ауторима који су били у публици и још једном показали колегијалност и велико срце.
За све оне који су пропустили ову дивну промоцију, чекамо вас 21. јуна у Библиотеци града Београда, када ћемо се поново дружити са Душком Благојевићем и његовим ратницима!
 

НОВО! Друга књига из трилогије о Драголј ратницима, Душка Благојевића, ''НЕВИДЉИВИ ГРАД''!

У овом фантастичном диптиху, настављамо да пратимо наше другаре, Драгојл ратнике, чије авантуре, али и категоризација ликова и односи међу њима, терају читаоца да ''прогута'' сваку страницу књиге и да нестрпљиво чека да пређе на следећу.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Нови роман нашег троструког лауреата, Дарка Којића! ,,ПРОНАЂЕНИ ОГАЊ''

Средњовековна Србија! Један витез, једна сила! Једна жена, једна превара! Једна љубав, једна пропаст!
Још једном, српска историја из пера Дарка Којића!
Оно што је Вук Караџић радио за српску књижевност, он је у бити радио за српску историју. Свака књига Дарка Којића ( ,,Стеге и ланци“, ,,У прошлости кад те сретнем“ и најновија ,, Пронађени огањ“ јесу наша историја.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Роман ,,Последња одбрана'' Стевана Лазића у Цириху!

Након Србије и Аустрије, ,,Последња одбрана'' и у Швајцарској.
У суботу, 27.маја 2017. у оквиру боемске вечери ,,Између речи и нота'' у организацији хуманитарног удружења ,,Култарт'', у хотелу Ерленбацх у Цириху, одржана је промоција нашег прошлогодишњег победника књижевног конкурса ,,Пегаз'', романа ,,Последња одбрана'', Стевана Лазића.
На промоцији, коју је водио наш познати текстописац и кантаутор, Никола Грбић Грба, заинтересованост за роман аутора који се није либио да пише праву, новију историју Србије, била је и више него очигледна, па се тражила књига више.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 69