Успешна промоција књиге ,,Чаробна учионица'' Марије Бастић

У суботу, 05. маја 2018. Кућа Ђуре Јакшића у Београду била је премала да прими све оне који су желели да присуствују промоцији књиге игроказа за децу ,,Чаробна учионица'' аутора Марије Бастић.
С обзиром да је Марија по професији учитељица, а сада и писац за децу, један од рецензената књиге, Предраг Вуковић, глумац и водитељ емисије ,,Пеђолино'' на ТВ Студиу Б, изјавио је да Марију ''проглашава учитељицом Првог реда'', што је било пропраћено огромним аплаузима и смехом.

Оно што нас је посебно одушевило је велики број деце која су заједно са нама уживала у драмским игроказима из књиге у извођењу малих глумаца из ОШ ,,Јанко Веселиновић'' који су побрали све симпатије публике.
У програму промоције учествовали су и остали рецензенти књиге, професори и педагози: Горана Сторијаш, Марија Стојић, Ивана Урошевић и гост вечери, др Јадранка Милошевић, испред Завода за унапређивање образовања и васпитања из Београда.
У име издавача, Књижевне омладине Србије, говорила је, као и увек, фантастична Милена Миликић, писац.

Књига луткарско-драмских игроказа Марије Бастић ,,Чудесна учионица'' деци нуди лепоту детињства. Лепоту одрастања без чудовишта, и без крви.
Марија нам је показала како треба да изгледа књига за децу у којој едукативно-васпитна литература прати дете, а не обрнуто. Да се након читања књиге дете осећа задовољно, радосно и сигурно!

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.