Сунце на лицу - аутор Анђела Цветковић
Жанр: есеји и поезија

Ево још једне карике у трајању, ево поетесе Анђеле Цветковић, која је у себи и над собом открила нове искре на великом песничком небу и на срећан начин спојила љубав према књизи и лепом речју са сопственим стваралачким изазовом.
Прву њену поетску збирку, насловљену „ Сунце на лицу“ чини четрнаест песама и једанаест текстова прозе есејистичког карактера.Иако су ова остварења једне младе особе, рекло би се детета које напуста детињство, у њој су мисли и осећања зреле личности, одрасле особе; чини се више зна него што њене године знају. Даровтост и зрелост на то указују.


Трагајући по свом бићу и судбини, испитујући суштину својих хтења, дакле себе, али и свет који је окружује, покушава да докучи и сазна слојеве непознатог, да уђе у реалност својих младалачких илузија.
Храбра и јака у својој нежности и крхкости, предодређена за песнички начин комуницирања, бележи оно што њена душа препознаје и оно што срцем види; разазнаје и раздваја позитивно од негативвног, добро од лошег, исправно од девијантног, те су њени стихови и поетске мисли личног тона, са тенденцијом исповедног.
У свету који је равнодушан, или још горе, врло пдозрив према људима, лако се улази у усамљеност ( нажалост, чак и у детињству), још је теже превазићи то стање. У младости нам се чини као да нам тај исти свет не да оно што желимо, супротставља се нашим покушајима и намерама. Анђела је то, стицајем околности, рано спознала, и поетски почела да уобличава.
Смисао ове поетско-есејистичке збирке увећава то што она покушава да уздржаном кратком формом трага за сопственим изразом, да са мало речи (метафоричног карактера) каже много – оскудицом да досегне бескрај.
Ефектном сажетошћу која се не одриче наративности, уз повремено присутну елегичност, млада песникиња износи свој поетски интерес, крећући се углавном у кругу првих стрепњи, љубавних јада и трептаја; снова и надања; осећања бриге и одговорности о другима; недоумица и питањи... Та подручја су јој преокупације; са тих подрчја убире своје мотиве.
Када зароните у књигу и пустите птицу да полети високо и уздигне се, ући ћете у посебан свет емоција и снажно их доживети.

СТАВИ И СЛИКУ АУТОРКЕ И ЊЕНУ БИОГРАФИЈУ У РУБРИЦИ,,АУТОРИ,, ( на крају, на дну странице):

Биографија:
Анђела Цветковић, Бабушница

Рођена је у Пироту 02.01.1997 године. Ученица је основне школе ‘’Деспот Стефан Лазаревић’’. Живи у Бабушници. Активан је члан песничке школе, коју реализује са ученицима свих разреда наставница српског језика и књижевности, и песникиња Вера Цветановић. Она је открила таленат Анђеле за писањем, при чему је свакодневно подстиче да ствара у области књижевности.
Анђела је освајала бројне награде и похвале за своје радове.
Ужива у писању, при чему свака написана реч за њу значи почетак новог живота.
‘’Сунце на лицу’’ је њена прва објављена збирка песама и есеја.