Кварни влашки пир - аутор: Дамјан Стевкић, Д. Милановац
Жанр:  роман

Оригиналан и узбудљив роман који ће вас оставити без даха!
Вековима су враџбине биле те које су лечиле, али су много више носиле смрт, при чему се, на тај начин, и сама магија ширила светом. Негде се заборавила, негде не. У сваком случају, легенда је остала жива. Све врачаре и врачеви знају да тајна постоји. Неки су је тражили лично, неки су слали друге уместо њих јер су се плашили снаге магије. До сада су сви они налазили смрт, слепило, болести, лудило, немост. Оно најгоре што може да задеси човека.


,,Деби роман аутора Дамјана Стевкића под називом „Кварни влашки пир“ представља добар пример квалитетне прозе изражене кроз веома занимљив облик приповедања, током којег писац, сасвим реално, без грча и устезања, приказује чудна, помало нестварна и необична, али истинита веровања људи у источној Србији.
Књига почиње причом о Гордану Кривокући, новинару листа „Борба“, који, годинама без списатељске инспирације, преживљава објављујући старе колумне. Међутим, стрпљење главног уредника листа, без обзира на дугогодишње пријатељство, има свој крај, па искусни новинар добија прилику да се поново докаже у послу и пробуди одавно успавану инспирацију. Тема новог задатка је проучавање чудних убистава у источној Србији која су наводно, под утицајем чувене, али никад довољно изучене влашке магије...,,

Из рецензије С. Павловића