СЕНКА -  аутор Воки Ерцег, Бања Лука

Жанр: кратке приче

ИСБН НБС 978-86-7343-166-6

Књижевност без цензуре! Изванредне, снажне и отворене приче из пера младог апсолвента филмске и ТВ режије! Ово је књига која представља судар ауторове јаке имагинације, жестоких слика свакодневице и сећања на прошло време.

,, Збирка приповједака Сенка је књига коју осјетите као неку потмулу грмљавину; ријеч је о громовима успомена које, у (не)реду (под)свијести не архивира само аутор, него и сви ми којима је рат протутњао над главама и у главама. То нису ни ратне ни антиратне приче, то нису приче које сажаљевају, саосјећају или изнова проживљавају ужас и тегобност минулог, то су приче које прецизно, хладно и смишљено потурају дијагнозе наших болести под нос; дијагнозе које потврђују да рат и разарања, лудило и болест, агонија и грч трају, да не престају и никада неће престати; да су, заправо, нека врста пандемонијумског вјечног сада у оквиру којег Ерцег биљежи тиху и разорну хронологију (хронооргију) безумља, ту и тамо у имагинарни свијет гурнувши опоре и тачне чињенице и стварне догађаје и актере који су као маказама исјечени из живота и документовано аранжирани у причу. Ерцег нам у својој књизи указује колико је стварност фантазмагорична – ово је књига у којој свијет подземних сјенки надвладава.

Скурилност игре коју живимо аутор нам је илустровао на више нивоа, од литерарног гдје користећи се палимпсестом и инспирисан причама Мирка Ковача пише историју апсурда, преко магова, гуруа, биоенергетичара који су опсјели његов (имагинарни) дом преобликован у мотел Луна (у истоименој причи из књиге Сенка). ,,

Из рецензије

Тање Ступар-Трифуновић( Прича ,,Мотел Луна,, - II награда на XII књижевним сусретима З. Диздаревић у Сарајеву, 2011. )

I издање, 2012.