УЗДИЗАЊЕ -  аутор Кристијан Цеснак, Вршац
Жанр: роман / митологија
стр.160
брош повез, пун колор
ИСБН 978-86-7343-170-3

Пред вама се налази фантастичан роман који плени шармом грчке митологије! Аутор романа на мајсторски начин оживљава свет фантастичних сличности у којима се тамне силе подземља боре против славних, грчких јунака и богова.
Уместо смака света 21. децембра 2012. године, из подземља се уздиже грчки Бог подземља Хад, чији је циљ да ослаби моћ владара Олимпа, Бога неба и грмљавине Зевса.

Вечна борба добра и зла овог пута је смештена у две равни, међу богове грчке митологије и међу људе, њихове представнике на земљи. Апокалиптична 2012. година је временски оквир у коме Цеснакови јунаци Крис, Џејмс, и Кели, воде борбу за спас човечанства, борбу започету хиљадама година раније, а коју су започели још Зевс и Хад. Давно изгубљено пророчанство каже да ће 2012. година бити година Хадовог уздизања из подземља и да ће у томе моћи да га спречи једино Персејев наследник на земљи. Напета борба потрајаће све до самог краја романа у коме се преплићу ликови из грчке митологије, Зевс, Хад, кентаури и фурије, са ликовима реалне свакодневнице једне америчке средње школе. И по томе његов роман на известан начин помало подсећа на чувени серијал о Харију Потеру, Џоан Кетлин Роулинг.

Мила Десница