Да би се наши путеви укрстили - аутор Мина Танасковић, Београд
Жанр:  роман

Упознајте Хитклифа.
Он је параноичан, без пријатеља, увек нерасположен и има мрачну прошлост због које се сваког јутра ужасава тренутка кад треба да разгрне завесе и пусти светлост у собу.
Упознајте Кејти.
Она је несигурна, помало патетична и сваке ноћи чисти неред за својом мајком алкохоличарком, која шета кућом у јефтином брусхалтеру и хеланкама. Од раног детињства је заљубљена у Хитклифа, кога није видела од завршетка средње школе, и који је мање-више презире.Упознајте Лукрецију.
Она је мала, жгољава и пегава; требало би напоменути и да је вампир. Заљубљује се у припадника своје врсте који не живи на њеној матичној планети, и са којим је само познанство забрањено. Прекршиће законе свог друштва и ризиковати слободу, комфор и живот, покушавајући да се избори за своју љубав.

Упознајте Сару.
Она је мешанац људске и вампирске врсте; амбициозна је, никад се не смеје и ради за вампирску владу као ловац на одбегле од закона. Са својим тимом, ловиће малу Лукрецију, иритантно ефикасну у стратегији бежања.
Ту су и још две особе које живе на Марсу, неприметне и недодирљиве, у позадини приче. Њих ћете упознати на самом крају.
Желите ли да знате како се њихови путеви укрштају?
Постоје простори ван граница наше свесности где само таленат доминира и отвара капије фантастике, маште и високе интелигенције; простор романа који је пред вама.
Невероватан свет који је прерастао у мит, вековима препричаван, записан, претворен у легенду. Свет који у својим дубоким коренима вуче проклетство расе. Измишљен, или не? Количина маште јасно је осликала речи овог романа који представља љубав, мешавину људске и ,, оностране,, врсте.
Млада ауторка Мина Танасковић сликовито описује једну нову врсту, мутацију људске и нељудске врсте која се укршта и прави нове светове, нове потребе, жеље и страхове.
Читајући роман Да би се наши путеви укрстили, кренула сам на једно необично, помало застрашујуће путовање кроз време, прошла далеку будућност, свемир, и у њему планете,и схватила да једино непромењено осећање које остаје записано великим словом, које у низу слова исписује је – љубав.
Роман Да би се наши путеви укрстили представља фасцинантну мешавину талента, маште, реалистичних супстанци и научне фантастике.

Из рецензије Жаклине Панић Ђуричић

аутора романа Никада не реци збогом