СРЦЕ У ЗАБЛУДИ - Мариола Пантелић, Београд
Жанр: поезија, I издање 2012.
64 стр. тврд повез ИСБН 978-86-7343-177- 2

Отварајући збирку поезије Мариоле Пантелић ви отварате врата којима се улази у себе, до самог срца.

Млада пјесникиња, награђивана већ на међународним фестивалима поезије за свој нескривен таленат, исткала је својом поезијом раст једног срца, кроз његово цвјетање, зрење и одрастање под олујама и сунцима љубави.
Ако сте икада ловили лептире по бреговима нечијих срца, икада губили пољупце по долинама нечијих дланова, уловићете себе у Мариолиним стиховима. Она нас подсјећа на једину праву храброст – вољети, и вјешто сликајући занос открива разлоге због којих се троши мастило и живот

Пишем

Само због једног

Погледа из твог ока.

У њеној љубавној поезије, брижно сачувана, још увијек најљепше куцка прва љубав протежући се у крајеве и бескраје чекања, тамо гдје се румени погледи стапају у дисање, а чежња расте из додира дјечијих руку. Пјевајући о тренуцима упадања у нечији загрљај, невином прожимању другарства и занесених погледа, пјесникиња својима јасним романтичарским сликама дочарава универзална питања почетака љубави којој се не назире крај.

Од најјаче рефлексије до најњежнијег романтизма, кроз слободне и непарне риме Мариола је пресликала свој пут са звијезда на папир. Не на обичан папир, већ папир краљице рјечи, поезије, од кога расту крила. Крила којим је замахнула својим пјесничким пером, својим лептирима срца, и постала путник кроз вјечност.

Ако је пјесник Бранко Миљковић видио своју крв, као свој пут до своје љубави ,,Моја је крв мој пут до тебе,, онда је Мариолино Срце њен пут, а њена поезија путокази љубави.

Из рецензије Ненада Зорића