Радост богова- аутор Ивана Цанић
Жанр: роман

Радост богова је место на коме се, макар на кратко, срећу богови и људи, да на миру попричају.Овај необичан сусрет прати поглед савремене младе жене коју привлачи и мами паганско наслеђе словенских народа коме покушава да укаже заслужено поштовање а да при том не угрози своје одлучно неприхватање богова било које врсте.
РАДОСТ БОГОВА- једна од ретких књига која представља очување словенског идентитета, у области духовности.Наш преци су поштовали један специфичан морални и духовни код који је у данашње време готово потпуно ишчезао из срца и умова људи, а то је духовна посвећеност..


Занимљив је податак колико се наш народ отуђио од своје изворне религије старе више хиљада година. Иако се зна да припадамо словенској групи народа, мало људи је упознато са, нашим божанствима и свим оним знањем које су наши преци имали. Огромно духовно знање које се налазило у старословенским списима изгубљено је и заборављено. Томе је свакако допринео директан начин борбе против словенске духовности.
Елем, порекло и историја Словена још увек изазивају бројне шпекулације међу историчарима - јесу ли они староседеоци Балканског полуострва, или су некада давно у миграцијама дошли из азијских прапостојбина; можда и једно и друго, то нико са сигурношћу не може тврдити, већ све остаје на нивоу претпоставки.
Оно што је сигурно јесте да се, каква год била истина, у народу од памтивека задржао одређени број митова, легенди, обичаја, и прича о словенским божанствима које нико, до дана данашњег није успео да објасни.
Помињане легенди и митова, предања и прича, које су преношене с колена на колено увек су давале своја тумачења, али истина ће можда заувек остати прекривена велом тајне.
Док будете читали књигу Радост Богова, сетите се следеће чињенице: кад год се једном народу одузме његов духовни ослонац, поремети његов духовни систем вредности и уништи његова вера, мало тога стоји на путу његовом потуном покоравању.