Поштареве приче - аутор: Данијел Ћоровић, Бајина Башта
Жанр:  кратке приче

Писати за најмлађе читаоце могу само најбољи међу најбољима, јер је њихова искреност немилосрдна, па зато и јесу најзахтевнији аудиторијум. Иако су још увек у потрази за својим идентитетом, деца креирају свој свет према координатама које добијају од одраслих. Свако слово намењено младој читалачкој публици има вековну тежину, и изискује одговорност од писца, јер се њима тка свест оних који продужавају живот.
Када је уз све то писац неко, ко и сам још увек припада млађој популацији као што је то наш млади аутор Данијел Ћоровић, који у моменту објављивања ове књиге има само 11 година, онда књижевно стваралаштво за децу добија на тежини.

Својим причама Данијел нас враћа у детињство, коме се сви ми радо враћамо. То је нешто исконско. Зато нам и приче из детињства изгледају бајковито, јер није важно да ли је све веродостојно – у детињству је све истина. Тамо где се формирају емоције, враћамо се цео живот по одговоре. То значи да ће уз ,,Поштареве приче,, Данијела, подједнако уживати и одрасли и деца.
А шта има лепше за дете него да ушушкано у кревету са родитељем листа омиљену књигу? Осим што подстиче емотивни развој, говор и комуникацију, присутност књига у најранијем узрасту код деце ствара здрав однос према књизи, који им може бити од користи током школовања.
Сигурни смо да ћете књигу,, Поштареве приче,, читати ,,за лаку ноћ,,, јер је наш млади аутор Данијел Ћоровић написао дивне приче које представљају пустоловине голуба Кунгера, веома интересантне и духовите, али и осећајне. Та осећајност са бритким интелектом дају велику дозу мудрости и непредвидљивости у коме се Данијел лепо сналази, али ту снагу не користи као моћ, већ као могућност да се речју поправе и уздигну делови свести у чијим карикама се крије одашиљач кроз време и носиоц многих животних порука.
Приче нашег младог писца поручују: Будите отворени према свету и људима, будите поштени и према људима и према себи, и будите ведрог духа!

Из рецензије