По снегу тихо пада снег - аутор Лара Дорин, Обреновац
Жанр: кратке приче

Ново издање Књижевне омладине Србије: ПО СНЕГУ ТИХО ПАДА СНЕГ аутора Ларе Дорин из Обреновца!
Ванвременска збирка прича инспирисана лепотом живљења, написана је нежним и суптилним пером Ларе Дорин.
Приче су филигрански избрушене и толико прецизне да Дорин успева оно што би неком другом требало много више у смислу и времена, и папира.
Будући да је реч о фрагментима из живота, приче најчешће остају отвореног краја те читаоцу остаје да по властитом нахођењу заокружи судбину протагониста, иако понекад завршавају и вишезначном поентом.

Свака прича своје полазиште проналази у стварности, а иако најчешће не пише о самој себи, Дорин се труди да то ипак тако изгледа.
Таквим поступком ауторка себе ставља у исту раван не само са својим ликом, него и са читаоцем.
Лара Дорин је и рационално, поштујући законитости жанра у коме приповеда, преточила голем историјски материјал, хроничарску и духовну грађу, у моћни свет књижевности и богату традицију њених изражајних могућности и значења.
Приче у књизи По снегу тихо пада снег су заустављена сећања, урамљене слике спремне за преношење кроз време и простор и створене за памћење.
Из рецензије

,, Некада се живот као терет спусти, и не знамо где води следеће раскршће, нити шта се иза којих врата крије. Али као светлост која допире издалека, па поново путује кроз време да се по лицу разлије, тако и живот своје плодове баца, као дарове у руке наше. Само треба препознати свитање и чекати га пре него се пробуди.
,, Да би до краја стигла, не треба ми путоказ. Воља је Божија да до тамо стигнем. Али, треба зрак светлости да осветли странпутице. Да не будем проклета и границе жеља својих не померам до безнађа. Да оно што сам желела јуче, не губи смисао пред овим што данас хоћу. Да не добијам, а увек будем на губитку ''.
И сада јутра свићу. Пролазе реке и људи, време долази и одлази, на небу неки бели облаци, меки и топли. Нико више не говори о љубави. И мени њен глас опоро звучи.
Али када прођем кроз свој живот, а тамо у дворишту расцветала бела трешња, уз ограду дивља ружа заплетена, мирише душа као дуња мирисна, а и оно мило јагње што склупчано спава.
Мени то све буде довољно за радост. ,,

Лара Дорин

ИСБН 978-86-7343-158-1 20 х 13 цм