Други образ - aутор: Дејан Спасојевић из Зворника
Жанр: кратке приче


Трагови прошлости...
Колико год се трудили да побегнемо од њих, начинимо их
неприметним, закопамо и заборавимо, увек ће нам се враћати. Одувек је тако, изгледа да живот представља јединствену збирку искустава, гомилу сећања сабијених у једно место које представља извориште свих наших размишљања, објашњава наше тренутне и будуће поступке и одређује трагове будућности.
Има људи који пролазећи кроз живот не обраћају пажњу на прошлост, не осврћу се за собом, не размишљају да сваку појаву у друштву, ма колико била негативна, проуче, искористе, и направе најбољи могући корак унапред.

Након читања збирке прича „Други образ” сасвим сам
сигуран да аутор Дејан Спасојевић није један од таквих, чак напротив, потрудио се да искуства током живота искористи и претвори у збирку прича које не осликавају само занимљиве тренутке из живота његових јунака, већ остављају веома корисне поуке, што уствари и представља додатну вредност његовог првенца.
А шта рећи о јунацима његових прича?
Углавном, сасвим обични људи, различитих профила и професија који се на различите начине сналазе у времену, тешко прихватајући стварност и судбину која их је затекла, верујући да су неким чудним, њима ненамењеним путевима дошли на место из којег оправдано траже излаз.
Ту су и догађаји у којима ћемо се сви препознати, без обзира колико били несрећни или задовољни, одлике и сасвим реални прикази данашњег времена, које писац јасно сагледава и говорећи о томе покушава да искаже и своје незадовољство, али и да наметне оптимизам и ведар дух који је очигледно дубоко укорењен у његовој свести.

Из рецензије

,,Понекад успјех дође као изнуђена реакција, некад као резултат борбе а некад као дар од Бога, дио пута који је зацртан.Није ни важно ни колики је то успјех, ни ко мјери његову величину и у односу на шта, нити да ли је субјективан или објективан. Битно је да је искрено доживљен.Ову књигу поклањам свима који су свој живот проживјели или живе скучено у оквиру реалног и могућег а имали су мале или велике снове који су увенули или се ипак нису остварили у потпуности. Неправде свијета ће отклонити Бог. Ми можемо да се
молимо само за себе и једни за друге. Окренимо ипак други
образ. Тако ће нестати зла.,,
аутор

Дејан Спасојевић рођен је у Лозници, 19.01.1978. године.
Општу гимназију је завршио у СШЦ Петар Кочић у Зворнику, а правни факултет, Општи смијер, на Правном Факултету у Новом Саду. Радове је до сада објављивао на књижевним сајтовима и часописима, а неки од њих су и награђивани. Оснивач је и главни уредник АСоглас-а. Са супругом и двије кћерке живи у Зворнику, Р. Српска, БиХ. Књига “Други образ” је његова прва збирка кратких прича.

ДРУГИ ОБРАЗ- збирка кратких прича, издање 2011 г. 20 џ 13 цм, 80 стр. брош. повез