Месец од порцелана - аутор: Моника Тубић, Каћ
Жанр: роман, есеји и лирика

Када свакодневницу јунакиње романа, Сање, поремети једно изненадно ново познаство из које се врло брзо родила љубав, занесена ласкавим речима, она касно схвата да ће и овога пута бити разочарана.Решена да се избори са својим осећањима она прави крупне промене у свом животу. Путовање на Исток и проналажење одговора, пре свега о самој себи, претварају је у нову и зрелу жену. Занесена чарима Истанбула стиче новог пријатеља са којим се савршено разуме.
У тренутку када је успела да доведе своје постојање у сферу нормале, нашла се, опет, пред дилемом: вреди ли поново отворити срце које је једном већ било рањено?

Да ли ће у стиховима и есејима који се налазе на крају књиге, а у којима је забележила своје најискреније мисли, пронаћи одговор на то питање, откријте сами.
Главна јунакиња романа „Месец од порцелана“ не имитира живот, она га побеђује.
Када унутрашња радост постане блиска, тада уклонимо зидове лажних храмова спокоја и дозволимо себи да се предамо сродном длану, чисто и без остатка.
Путујући сценом свакодневице, ауторка вешто ослушкује глас судбине шаптајући јој свој план. Храбро измиче наметнутим захтевима времена и одлази далеко како би се приближила свему што има.
Сензуални обриси стварности у есејима Монике Тубић запитаће вас – познајете ли себе, видите ли видљиво?
У стиховима, Моника не објашњава суштину. Она се препушта радости и сумњама, са само једином жељом да удахне аутентичну мелодију, чувану за двоје.
Ризница уметничке раскоши „Месец од порцелана“, у прози и поезији, показује пут читаоцу у правцу открића сопственог дара и извирања љубави. Моника Тубић писаном речју дарује вредност искуства, потврђујући да имамо само оно што дамо!

И издање 2011. 20 џ 13 цм 160 стр. брош.повез
ИСБН 978-86-7343-161-1