Неотворена писма свету - aутор: Стефан Ланчушки, Сивац ( Кула )
Жанр: есеји


Онда када смо на крају као да смо на почетку, и онда када смо тужни, то је почетак за срећу, са усхићењем почиње сета, са знањем сазнање да не знамо. И тако се вијоре надања, падања, откривања, радости подељеног тренутка... Све нам то пружају ови есеји својом речју, као неотворена писма свету и не дају да затварамо врата сећању које се неминовно буди при читању, јер се покреће трагач у нама ка просторима у које још нисмо ушли, чиме је испуњена мисија писца ствараоца.
Ово је тек почетак, јер нам је Стефан оставио после сваког есеја лепршав траг који води у друге писане речи.

Као што постоје нивои свести, тако постоје и нивои речи чији је задатак да допру до ума и душе. Још виши ниво је кад се из речи чује музика. Из Стефанових речи чује се музика које подстиче на стваралаштво.

“Једном кад схватиш да све време и бол који су те пратили док ниси стигао на циљ више нису битни, тада ће за крај доћи нови почетак”.
И у таквом преплитању осећаја проћи ћете кроз разне структуре свог бића, које као да је сачињено и од кристала који светлуцају и од чврстих и течних облика који чине наш живот узбудљивим и јединственим. Дата нам је могућност да га улепшамо, само је потребно да ослушнемо зов сазнања која живе у нама као готове књиге које у миру и чистоти срца можемо ишчитати. Па зашто не пођемо у сусрет таквој авантури која ће нас преобразити и учинити садржајнијим бићима? Читајте пажљиво ове драгуље од есеја и препознаћете садржаје од којих сте се некад склањали мислећи да не вреди понирати тако дубоко кад нема сврхе, али писац каже да има, јер кад тамо пронађете суштину свог бића, ваши животи кренуће неким новим токовима, у чијим ће бујицама расти жеља за променама које померају границе историје.

ИСБН 978-86-7343-174-2
И издање 2011.