Књиге 2014

ТАМА И ОСМЕСИ 2058. - Александар Лукић, Нови Сад
Жанр: роман, I издање 2014.
404 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-261-8

Шта нас чека 2058. године.

Блиска будућност, након 'дводимензионог' рата... Живи се ноћу, кријући се од сунчевих зрака, у контролисаним комунама насталим услед страха здравих од оних који су заражени...

Када девојка митског имена, Димитра, тајанствено нестане, главни јунак креће у потрагу кроз свет о коме готово ништа не зна... у 'дивљину'.

Опширније...
 

ВРЕСАК - Анастасија Лапчевић, Београд
Жанр: збирка прича, I издање
80 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-260-1

Са књигом ВРЕСАК за само неколико минута наћи ћете се у магичном и узбудљивом свету. Ових десет предивних бајки помоћи ће вам да накратко побегнете у забаван свет маште.
Збирка прича ‘’Вресак’’ младе Анастасије Лапчевић ослања се, тематски и стилски, на народну и уметничку бајку.Преплетање реалног с фантастичним и типски ликови унутар традиционалне поделе на добро и зло карактеристични су делови ових кратких проза које завршавају уочљивом, али ненаметљивом поуком.

Опширније...
 

СНОМИСЛИ - Милован Матић, Шабац
Жанр: поезија, I издање 2014.
64 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-259-5

Сномисли - трагање за својим аутономним, унутарњим светом, чији су песнички знак савршени израз и чиста форма.

Аутор је представио префињеност у певању, и један вид аристократизма и дистанцу од постојеће социјалне стварности, заинтересован искључиво за лепоту песничког чина, за пролазност и прошлост свега што има везе са човеком.

Опширније...
 

Дивљакуша и бадемово семе - Бележница боје пурпура - Ивана Ћук, Нови Бечеј
Жанр: роман, I издање 2014.
192 стране, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-249-6

Откријте узбудљиву нову димензију књижевности за децу!
Нежно и очаравајуће – књига пуна чудеса, чаролија и изненађења.

Ако сте чули да је ово прича о:

Опширније...
 

ЕПИЦЕНТАР - Магичне ноте - Горан Савић, Београд
Жанр: роман, I издање 2014.
404 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-256-4

ЧАРОЛИЈА ПИСАНЕ РЕЧИ У СЛУЖБИ МУЗИЧКОГ ИНТЕРМЕЦА
Виктор, двадесетогодишњи студент новинарства и гитариста, изгубио је поверење у институцију породице и љубави. Преко интернета упознаје пријатеље са којима оснива бенд "Епицентар". Иако Виктор сматра да је вратоломни успон који је група за кратко време остварила нереалан, сумње му одагнава Лена, изузетно талентована клавијатуристкиња која му помаже у компоновању песама, и која му временом постаје музички узор.

Опширније...
 

ИЗМЕЂУ ЈУЧЕ И ДАНАС - Илинка Марковић, Београд
Жанр: поезија, I издање 2014.
64 страна, броширан и тврд повез
ИСБН 978-86-7343-257-1

" Између јуче и данас" - вредан и аутентичан део српске песничке сцене 21.века.
Постоји једна реч која је сама есенција и смисао постојања. Много људи проведе свој живот у несхватању нечега тако очигледног. Илинки Марковић тај смисао није промакао. Она га је одавно ухватила, да би га сада пред нама пустила као светло које из ње допире: “Верујте у моје речи.“

Опширније...
 

САМО СУ НОЋИ ЗНАЛЕ СВЕ - Милунка Мила Петровић, Бечеј
Жанр: есеји, I издање 2014.
64 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-251-9


'' У љубави, као и у религији, све почива на осећању и на веровању у невероватно''.
Пут самилости, доброте и светлости је пут до сигурне среће, али остаје питање како на тај пут изаћи? У есејима младе Миле можете наћи разне путоказе ка себи и другима, као и начине како пронаћи и сачувати у својим срцима исконско знање које спава, а које кад се пробуди чини чуда и усталасава ову стварност, што је и те како потребно да би се она мењала.

Опширније...
 

ВРЕМЕ СИ ТИ - Јелена Петковић, Лесковац
Жанр: поезија, I издање 2014.
64 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-255-7


Ризница Пегазових ствараоца употпуњена је још једним сјајним поетским пером младе Јелене Петковић у виду књиге ,,Време си ти’’, препуне лепоте лирског надахнућа и исказа, поетске аутентичности, и финог лирског ткања.

,, Јелена Петковић је песникиња која једноставним, слободним стихом, без много експериминтисања, у свакој речи, сваком стиху, свакој песми оставља свој препознатљиви печат.

Опширније...
 

ЧАРОБАН ЛЕТ КРОЗ ЦЕО СВЕТ - Радмила Ј. Караћ, Канада (Canada)
Жанр: поезија за децу, I издање 2014.
112 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-254-0

Ево још једног правог, књижевног бисера за децу!
Спремите сe зa божанствену песничку авантуру намењену свима који расту и онима који желе да поново постану деца. Полетимо заједно са децом! Чаробним летом! Кроз цео свет!

О поезији Радмиле Караћ, рецензенти књиге кажу:

Опширније...
 

ДА СЕ ЧОВЕК ПИТА - Милета Стаматовић, Београд
Жанр: поезија, I издање 2014.
65 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-252-6

Милета Стаматовић нас уводи у свој свет поезије састављен од песама посвећених домовини, песама духовности и љубави.
Није за овог писца важећа она потреба да говори из стега уметничке свести. Он је напросто пропевао, чисто дневнички, из једне потребе да се нешто у личном животу важно дешава. Песник је снажно изразио једино могући начин да људи опстану на Земљи без ратова и убијања.

Опширније...
 


ЗГАЖЕНИ БОЖУРИ - Анђелка Радовановић, Шабац
Жанр: роман, I издање 2014.
138 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-250-2

Предивна књига о старословенским Боговима, чија се радња одвија на тлу српске колевке, једином месту на свету где расту прекрасни, црвени као крв, цветови божура.

Наш преци су поштовали један специфичан морални и духовни код који је у данашње време готово потпуно ишчезао из срца и умова људи, а то је духовна посвећеност.

Опширније...
 

ЖИВОТ НА ГРАМ - Ранка Танасић Барлов, Београд
Жанр: роман, I издање 2014.
170 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-253-3


Задивљујући, дирљив роман о болној празнини између онога што јесмо док волимо и онога што постанемо онда када та љубав нестане.
Изванредна прича о љубави, наркоманији, губитку и пријатељству, смештена у данашњем времену у којем су деградиране све моралне вредности.

Јунакиња романа, Чарна, која је уједно и приповедач, била је четири године у љубавној вези са Угрином, зависником наркотика.

Опширније...
 

ГОДИНЕ ПРОВЕДЕНЕ БЕЗ ТЕБЕ - Соња Николић, Краљево
Жанр: роман, I издање 2014.
400 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-246-5

,, Године проведене без тебе'' синоним је за екстремна осећања, за радост и бол које проузрокују, а које доводе до крајњих граница. Нежан и стваран роман о младој девојци. О њеном срцу. Чистом. Повређеном. Али и радозналом, онако како то само младост уме. И препуном љубави, схватајући временом да је љубав све оно чему тежимо, због чега се враћамо, устајемо, падамо, да је она смисао свега, оно што нас покреће, због које верујемо. Због које живимо.

Опширније...
 

МИРИС ДУВАНА И ЈАГОДА - Немања Шајиновић, Футог
Жанр: роман фантастике, I издање 2014.
140 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-247-2


Роман аутора најновије генерације писаца фантастике!

У свету у којем ништа није онакво каквим се на први поглед чини, роман ,,Мирис дувана и јагода’’ форму епске фантастике користи као полазну тачку за промишљање о питањима идентитета и опстанка, али и о љубави у свим њеним облицима. На размеђи мита и стварности, љубави и освете, моћи и нежности, људско и имагинарно се испреплићу на начине који показују огромну пишчеву маштовитост.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2