Књиге 2015

СРЦЕ НА СНЕГУ - Милица Мунижаба Пејчиновић, Београд
Жанр: приче, I издање 2015.
174 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-282-3

,,Срце на снегу’’ је збирка кратких прича које бележе детаље живота, наизглед неважне и мале ствари од којих се, заправо, састоји свакодневица коју сви ми делимо, односно оне ствари које чине сам живот. Покаткад проткане сећањима, ове приче говоре о догађајима и осећањима које често и не примећујемо доживљавајући их сваки дан, иако управо они наш живот чине тако великим и непоновљивим.

Опширније...
 

АРИСТИП - Александар Павловић, Амстердам (Холандија)
Жанр: драма, I издање 2015.
96 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-284-7

Комплексно ткиво драмског текста АРИСТИП сједињује мотиве неправде, злоупотребе, неодговорности и разузданости с мотивима дегенерација, хипертрофиране осетилности, еротичке и естетске, уметничке отуђености од властите средине, од властитог себе, као и стерилне моралне издвојености. Све ти елементи заједно обликују ову изванредно артикулирану, раскошну говорну прозу богату алузијама на филозофију, на моменте експлицитну у описима, с поеантама драматичним у својој логици, декоративну и строго драмски функционалну у исти мах.

Опширније...
 

НЕУТЕМЕЉЕНЕ ПРИЧЕ - Стеван Чворовић, Београд
Жанр: приче, I издање 2015.
96 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-28-0

Кад у цик зоре схватите да сте остали преко ноћи будни читајући приче вама непознатог аутора, онда будите сигурни да нисте залуд остали будни. Штавише! ,,Неутемељене приче’’ Стевана Чворовића одвешће вас на пут бескрајне радости читања.
Његове приче су готово као анегдоте или надреалне шале, истодобно софистициране и некњижевне, изузетно забавне и посве озбиљне. У њима се аутор позива и на неке старије књижевне традиције, као што су парабола, народна прича и апсурдистичке традиције Гогоља и Кафке.

Опширније...
 

ЖИВОТ ЈЕ РАДОСТ - Иван Косогор, Обреновац
Жанр: популарна психологија, I издање 2015.
145 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-281-6

Књижевна омладина Србије представља књигу из области мотивације, личног раста и самопомоћи под називом ,,ЖИВОТ ЈЕ РАДОСТ'' аутора Ивана Косогора, једног од најмлађих сертификованих лајф коуча, како код нас, тако и у свету ( Heal Your Life тренер)!
У питању је књига из области популарне психологије која је апсолутни хит у свету! Књига која ће вам заувек променити живот.

Опширније...
 

УХВАТИ ЗЕЛЕНИ ТАЛАС - Данијела Тркуља, Нови Сад
Жанр: роман, I издање 2015.
204 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-279-3

Како привући особу која је објекат вашег интересовања!
Како привући ствари које желите!

,,Ухвати зелени талас’’ - говори о виђењу Закона привлачења из угла обичног човека који га упознаје, прихвата и почиње да живи по његовим правилима, али и скреће са пута, да би се изнова и изнова враћао сваки пут све одлучнији у намери да истраје.

Опширније...
 

ГЕОГРАФИЈА УСПОМЕНА - Јасна Арбанас, Сремска Митровица
Жанр: поезија, I издање 2015.
80 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-280-9

Оно што генерално осликава поезију из ове збирке, јесу речи Исидоре Секулић која о поезији каже: ,, Оно без чег' поезија не може, то су живот и смрт; без чег' живот и смрт не вреде, то је поезија.''
„Географија успомена“ је плод сликања речима, а не кичицом. Дескриптивна лирика је пут и наше пристаниште. Кроз поезију ми обилазимо Париз, Праг, Русију и многа места на којима смо присутни снагом речи.

Опширније...
 

ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПОЕЗИЈА - Мирјана Радосављевић, Београд
Жанр: поезија, I издање 2015.
80 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-277-9

,,Читајући стихове из збирке ''Величанствена поезија'', сложене кроз низове који се преламају из једне у другу песму изражавајући најдубља осећања која красе једно људско биће, јасно је да је поезија Мирјане Радосављевић чисто лирско певање - понирање кроз дубину сопственог бића са потребом за сталним преиспитивањем кроз сећања која ''отичу'' док сказаљке време мере у само једном смеру - смеру пролазности, без могућности враћања уназад, али у исто време то је и путоказ и опомена да не дозволимо да живот пролази поред нас. Да, треба хватати облесак среће.

Опширније...
 

У ПРОЗОРУ - Татјана Ђорђевић, Београд
Жанр: роман, I издање 2015.
80 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-278-6

Да ли сте знали да је Дан старих лица 01. Октобар? Да ли сте некада размишљали о њиховом добу, усамљености, болу, недостатку активности и неге? Да ли смо свесни да све нас то исто чека?
У савременом свету младост и лепота постале су хиперболе и идеали којима сви теже, све остало је маргинализовано. Старије особе, као огроман део популације, немају готово никакву пажњу медија, о њима се ретко говори а још мање им се пружа прилика да јавно говоре о свом положају и статусу.

Опширније...
 

СТАЗА МОЈЕ ТИШИНЕ - Стана Мојсиловић - Нана, Кула
Жанр: поезија, I издање 2015.
96 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-275-5

Не постоји време, постоје стихови ван свих времена, ван свих оквира. У својим стиховима, Стана Мојсиловић Нана нас води ка својој страни снова. Увела нас је у њих, у исто време и јаке и крхке, жељне, у фрагментима… у крхотинама које проналази у свакодневници живота. Стотине тих крхотина налази у својим стиховима кроз трен, кроз самоћу и тишину. Путује тражећи их у пролазности и налази их у свом стиху.

Опширније...
 

Америка, изгубљени снови - Златан Пелцер, Wiskonsin, USA
Жанр :збирка прича I издање 2015.
202 стр. брош повез
ИСБН 978-86-7343-276-2

Књига о другачијој ‘’земљи из снова’’. Шест невероватних прича и неочекиваних судбина људи који су кренули у потрази за место под ‘’ идиличним америчким сунцем’’. Књига о женама којима се руше снови доласком на америчко тле, поражавајућим суочавањем са реалношћу.
Шест наслова иза којих се крију књижевни магнати који ће вас повести на незаборавно путовање поплочано истином!

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 3