Књиге 2018

Рубац у руци - Бранка Попић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
96 стр. брош.

ИСБН 978-86-7343-347-9

Чудотворац, на најлепшем животном инструменту - језику, је песник. Огољен лист папира и перо су били вечити изазов неуморном ствараоцу да напише речи које хоће да се кажу. То величанство, инспирација, тражи и захтева да тај тренутак дрхтаја срца и окренутости у себе и свом немиру, преточи у речи.
Спремна да одважно каже своју реч, исписану храбро у осами дугих ноћи, Бранка Попић бујицом неисцрпних речи, преде нити свих својих осећања. Вама на дар.

Опширније...
 

У мору си - Бојана Стошић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
80 стр. брош.

ИСБН 978-86-7343-348-6

У времену у коме живимо, писање поезије највише подсећа на одважност Дон Кихота који се својим авантурама супротставља безумној празнини свакодневице. У време када млади људи живе у световима у којима нема места за стихове и риме, неколицина одважних својој генерацији поставља путоказе и отвара прозоре како би у загушљиве собе без књига ушао ваздух.
Збирка поезије ,,У мору си'' дневник је младе душе, спремне да се ухвати у коштац са свим изазовима живота.

Опширније...
 

Кад упознах себе - Мирјана Матић
Жанр: роман у причама, 1. издање 2018.
80 стр. брош.

ИСБН 978-86-7343-344-8

Књига ,,Кад упознах себе’’ њише се између секвенци мемоара, аутобиографије и романа у причама.
Написана је лепим и чистим, савршено стилски обликованим језиком.
Праве мале мудрости за сваки дан које нам поручују да током целог живота будемо путници, авантуристи и радознали истраживачи. Са срцем. Са вером у себе. Као прави јунаци ове чаробне и непоновљиве пустоловине зване живот.
Опширније...
 

Божићне приче - Бранкa Санчанин
Жанр: причe, 1. издање 2018.
112 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-346-2


,,Божићне приче'', обогаћене многобројним фотографијама, приказују генеологију времена и његову историју, причајући о људима који су били део нас, кроз традицију, обичаје, морал, навике и предрасуде, заветне судбине претходних нараштаја што се преплиће око феномена: земље.
Наиме, земља је у перцепцији свих прича Бранке Санчанин – завет предака за будућа покољења. Јер она зна да је земља живот. И зна да је земља мајка. Крв и мука векова и породичне историје. Зато је њена књига антологија бића појединца, и аксиологија личности.

Опширније...
 

Café Талија - бајка о једном времену - Јасна Арбанас
Жанр: роман у причама, 1. издање 2018.
112 стр. брош.

ИСБН 978-86-7343-345-5


Да ли волите реалне бајке? Оне које су настале у времену у коме сада живимо? Уколико је одговор потврдан, онда је ово права књига за вас!
Наиме, ,,Café Талија – бајка о једном времену’’ није бајка, далеко од тога, него искуство прошлости вешто посредовано у садашањост. Изврстан спој историјске грађе и интимног сведочења, вешто претворен у штиво које се обилато наслања на реалност, али и на емоције.
Опширније...
 
УМ – проклетство сећања - Дамир Костовски
Жанр: роман, 1. издање 2018.
360 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-343-1

,,Шта се десило те ноћи пре петнаест година?''
Психолошки трилер који помера границе између фикције и стварности!

Ум је врло моћан механизам. Начин на који човек размишља одређује све што се човеку у животу догађа. Мисли које су креиране од стране ума су такође врло моћне.

Опширније...
 

Игра маски - Сања Вукосављевић
Жанр: роман, 1. издање 2018.
315 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-342-4

Након романа ,,Игра сенки'' ( 2015.), нови роман као наставак првог - ,,Игра маски'', говори о искушењима са којима се млади данас боре, у овом времену отуђености и потребе да се буде међу људима, у времену када се праве погрешни кораци.

Јунаци романа, Душан и Ива, нису типични седамнаестогодишњаци. И једно и друго су, свако на свој начин, обележени својим поступцима и животним одлукама који су их и довели до маргине друштва.

Опширније...
 

Заточеник таме - Горан Малбаша
Жанр: роман, 1. издање 2018.
190 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-340-0

„Киплинг је говорио да мајсторска умешност стоји у основи сваке велике уметности. Те речи смо непрекидно имали на уму читајући нову књигу из пера Горана Малбаше, врхунски трилер под називом ,, Заточеник таме'' ( Књижевна омладина Србије).
Напетим стилом и проницљивим разумевањем најмрачнијих људских нагона, Горан Малбаша нам доноси несвакидашње, шокантно и веома комплексно књижевно дело о разорном утицају неокајане прошлости на садашњост.

Опширније...
 

Трагом душе уснуле - Мила Миљанић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
50 стр. брош.
ИСБН 978-86-7343-341-7

Нови песнички бисер у издању Књижевне омладине Србије, збирка поезије ,,Трагом душе уснуле'', аутора Миле Миљанић.

Храброст да се буде искрен у песми заслужује респецт, јер ови стихови зраче светлошћу која растерује мрак туге, одакле вребају ненаслутива зла и боли – што кад се исклеше у стихове постаје изазов живота.

Опширније...
 

Књига која доноси срећу - Радомир Раша Чваркић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
50 стр. брош.повез са клапнама
ИСБН 978-86-7343-341-7

''Књижевни поступак којим Чваркић тка своју лирску исповест и снага његовог поетског израза, упориште налазе у неоспорном песничком таленту, интелекту и веома комплексној личности аутора. Стога и не чуди што се у песмама из ове збирке преплиће мноштво мотива и емоција, у којима препознајемо ведрину и лепршавост Мирослава Антића, понекад елиптичност и лапидарност Васка Попе, елегичност и сумње Бранка Миљковића, мисаоност и деструкцију форме Душана Матића.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2