XI (једанаести) књижевни конкурс ''ПЕГАЗ'' за 2019 годину.!!!
Издавачка кућа, Kњижевна омладина Србије, из Београда, 03. априла 2019 г. објављује једанаести конкурс за култну књижевну награду “Пегаз” за 2019 годину, за књижевне првенце.

Рок за слање радова је 03. септембар 2019 године.

Пропозиције:

На конкурс слати необјављене рукописе у једном примерку, без жанровских ограничења ( роман, поезија, збирка кратких прича, драма, есеј…)

1. Рукописи који пристигли на основу конкурса буду објављени у току трајања самог конкурса, ући ће у избор за доделу награда које се састоје од:

I награда добија: Статуу ,,Пегаз'' и Повељу
II и III награда добијају: Повељу и уметничку слику
2. Не постоји ограничење у погледу броја послатих рукописа, што значи да исти аутор може да конкурише са више него једним рукописом.
3. Право учешћа имају неафирмисани аутори који: нису до сада објављивали своја дела; који пишу на српском језику; живе у Србији или ван Србије, и без обзира на старосну доб.

Осим награда, као и до сада, све књиге у нашем издању биће дистрибуиране у класичним и е - књижарама, представљене на Међународном сајму у Београду, промовисане на нашем сајту www.kosrbije.rs и на нашим друштвеним мрежама, док ће ауторима бити организоване личне и групне промоције.

Имена лауреата, као и имена чланова жирија, биће објављена на свечаној додели награда у октобру, на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду.
Све радове слати искључиво у електронској форми на наш e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Уз послати рукопис приложити и основне податке о аутору, као и број фиксног или мобилног телефона.
Све додатне информације можете добити на горе наведени e- mail.

Придружите нам се! Будите део Kњижевне омладине Србије, и култне едиције ,,Пегаз’’са 44-годишњом традицијом!

Срећно!