ЧУЈЕШ ЛИ МЕ, БОЖЕ - Лара Дорин, Обреновац
Жанр: поезија, I издање 2013.
224 страна, тврд повез
ИСБН 978-86-7343-223-6

Од свих песника, постоји мали број оних који своју душу држе на длану, и као такви наличе на оне побожне средњевековне краљеве по нашим старим црквама који на своме длану држе сребрну минијатуру своје задужбине, каквог манастира. То су песници који живе срцем. Они који осветљују душу. Лара Дорин је једна од њих.

Верица Секирарски, председник КОС-а

Књига “Чујеш ли ме, Боже” долази нам као књига луцидних апотеоза и ламента, али и као нова објава једне поезије која има амбицију да пробуди и прошири видике савременог света, да у човековом бићу открије нову могућност постојања, да објави комплекснију слободу, да покаже да је песма израз човековог непребола.
Свет Ларе Дорин је свет чистог срца, изузетне будности, нежних молитви али и бунта и оштрих осуда.

Зоран Богнар, уредник графичког атељеа ‘’Дерета’’

Ако бисмо пјесникињу гледали као клизачицу на леду онда је тако очито да сваки троструки luc и aksl Ларе Дорин долази логиком самога клизања кроз ријечи, течно и без заморних најава пјесничког окрета и уздигнућа, најава које код многих знају нарушити хармонију и неповратно пољуљати увјерљивост, ту сугестивност пјесничког даха без које нема поезије, без које пјесме остају као хербарији са мртвим лептирима.

Менсур Ћатић, песник

Читати Ларине пјесме, значи прошетати се пољем још непокошене лаванде и осјетити како сваки цвијет иако наизглед исте боје, има своје нијансе које га разликују од осталих. Неки су можда ведрији, неки од сунца лати повили, неки се ка земљи посве спустили... Али оно што их спаја и читаво поље чини лијепим и души примамним јесте мирис искрености и лила боја као спој снаге и вјере, и плаветно небо изнад које мир обећава. Такве су и пјесме које садржава збирка ''Чујеш ли ме, Боже''.

Сенада Брчаниновић, педагог-психолог, текстописац