ЈЕДНА НИШКА ПРИЧА - Зоран Маслаковић, Ниш
Жанр: роман, I издање 2013.
220 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-214-4

Прича о једној земљи која је престала да постоји.

Прича о једној породици, о једном граду и генерацији и о њеном сазревању, љубави и неизвесности које је носио живот крајем осамдесетих година прошлог века.

Роман ,,Једна нишка прича“ на сликовит начин уводи читаоца у свакодневни живот Ниша, кроз преплитање догађаја из 80-тих и 90-тих година прошлог века, догађаја у времену када је наша земља била састављена од шест република и две покрајине, али и догађаја у нашој земљи овакавој какву је данас знамо.

 

Читајући ову дивну књигу, вратићете се у детињство, младост, неко давно време када није било битно ко си, одакле си, када се ценило ,,братство и јединство'', дата реч. Маслаковић нас враћа у време првих љубави и пољубаца у парку, првих купљених касета и патика. Враћа нас, првенствено, данас изгубљеним вредностима: поштовању, части, безбрижности, љубави.

У обликовању романа Маслаковић је применио чисти реалистички поступак. Фабула је социјално мотивирана, друштвена средина приказана у својој типичности, ликови су социјално, говорно и психолошки издиференцирани. У његовом приказу средине долазе до изражаја и натуралистичке секвенце, док доброћудни хумор даје делу посебна обележја. Без претераних описа,без сувишних реченица, написана тако да ћете све време читања имати осећај да сте заправо у средишту дешавања.

У припреми је наставак, други део овог романа.