ЖРТВЕ ЛАЖИ - Ђорђе Ћирјанић, Београд
Жанр: роман, I издање 2013.
240 страна, брош. повез
ИСБН 978-86-7343-211-3

Ђорђе Ћирјанић, један од савременика српске књижевности млађе генерације, аутор романа ,,Исповест Миње Јанковића''( II награда на књижевном конкурсу ,,Пегаз''2012.) поново је успео да нас обрадује новим романом под називом ,,Жртве лажи''.
У питању је брилијантно написан роман који почива на традиционалној нарацији, добро вођеној радњи чији су догађаји тесно испреплетени каузалним односима, и иизнијансираним и психолошки продубљеним ликовима.

Овим романом Ћирјанић још једном потврђује своје приповедачко мајсторство, при томе не заборављајући да пружи читаоцима оно што им је често и најбитније - узбудљиву и доброман раскошног стила, виртуозне умешности приповедања, и поново, можда и хотимично, вруће етичке теме по чему већ са другом књигом постаје познат, теме која ће вероватно тек заокупљати критичаре, јер је ово роман који далеко превазилази поједностављену приповест о преломном тренутку у животу једног човека.Радња романа:

Максим Крсмановић је тридесетогодишњи писац из Београда. Његов уређени живот се нагло мења када му напрасно и потпуно изненада умире мајка. Тада сазнаје шокантну чињеницу да му она заправо и није мајка, већ да је усвојен. Једини траг о његовом пореклу је наследство у Горњем Милановцу, кућа где су некада живели његови биолошки родитељи. Максим, ношен љутњом, полази у потрагу за властитим идентитетом и на том путу наилази на препреке, тајне, лажи, на љубави, емоције, на битку са самим собом и на велике животне раскрснице. Сва његова жеља за сазнањем доводи га до шокантне истине и разоткривања једне дубоко скриване лажи.

Роман„Жртве лажи“ својом слојевитошћу шаље низ јасних порука читаоцима. То је роман који ће својим јасним и пажљиво изграђеним ликовима, као и турбулентном и испреплетаном радњом многима пружити јединствено читалачко искуство.

,, Појава Ђорђа Ћирјанића са својим чудесним романом Исповест Миње Јанковића, литерарна је епифанија без преседана на нашој малој и прилично ул јуљканој литерарној сцени. Овај млади писац преплитањем фабуле и дианое на најделикатнији могући начин успева да увуче читаоца у свој литерарни вртлог што нам сугерише да ће овај огромни таленат наћи свој израз кроз десетине будућих књига.''

Мр Исидора Бјелица