ЕПИЦЕНТАР - Магичне ноте - Горан Савић, Београд
Жанр: роман, I издање 2014.
404 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-256-4

ЧАРОЛИЈА ПИСАНЕ РЕЧИ У СЛУЖБИ МУЗИЧКОГ ИНТЕРМЕЦА
Виктор, двадесетогодишњи студент новинарства и гитариста, изгубио је поверење у институцију породице и љубави. Преко интернета упознаје пријатеље са којима оснива бенд "Епицентар". Иако Виктор сматра да је вратоломни успон који је група за кратко време остварила нереалан, сумње му одагнава Лена, изузетно талентована клавијатуристкиња која му помаже у компоновању песама, и која му временом постаје музички узор.

Иако су многи опијени музиком коју Виктор и Лена стварају, невероватан успех "Епицентар" у помало заборављеном граду изазива и проблеме. Када се око бенда појаве сплетке и притисци од стране сумњивих људи, "Епицентру" прети распад упркос великој популарности. На Виктору је да покуша да спаси групу, али и да се суочи са људима који су статусно моћнији од њега како би заштитио своју пријатељицу Лену, огрнуту велом мистерије.

Горан Савић један је од ретких који пишу о музици “изнутра”. У сам текст, кога са разлогом подводимо под термном "музичка проза", унети су и фрагменти који имају карактер личног записа, нека врста вињета.
Да би сама књига добила на литературној тежини, аутор је спојио консонанцу и дисонанцу кроз виртуозне заплете и расплете радње овог дивног романа, обавијеног елементима трилера и мистерије.
Таква, солистичка, прозна каденца која се налази међу страницама ове књиге показује сву књижевну надахнутост, али и музикалност аутора.