ВРЕМЕ СИ ТИ - Јелена Петковић, Лесковац
Жанр: поезија, I издање 2014.
64 страна, броширан повез
ИСБН 978-86-7343-255-7

Ризница Пегазових ствараоца употпуњена је још једним сјајним поетским пером младе Јелене Петковић у виду књиге ,,Време си ти’’, препуне лепоте лирског надахнућа и исказа, поетске аутентичности, и финог лирског ткања.

,, Јелена Петковић је песникиња која једноставним, слободним стихом, без много експериминтисања, у свакој речи, сваком стиху, свакој песми оставља свој препознатљиви печат.

Она пева на експресиван, али и симболичан начин, кроз метафизичко осећање унутарњих жубора и дамара, често упућена попут љубавне посланице имагинарном сабеседнику, саосећајнику и љубавнику, ткајући дубину и рафинираност људске душе, кроз метафорички доживљај сопственог бића. Љубав је чулна, страсна, жуборава, али и предео сна, спокој након узаврелих страсти соларних божанстава. С тога, и чежња, као једно од основних осећања и стожера овог топлог лирског света, страх од самоће, спознаја о пролазности и релативности постојања, дубоко су уткани у овај песнички палимпсест, у ову романтично узнесену и нежну визију која читаоца побуђује на одисеју у свет сопствене интиме..."

 

Из рецензије Јордана Алексића