ЧАРОБАН ЛЕТ КРОЗ ЦЕО СВЕТ - Радмила Ј. Караћ, Канада (Canada)
Жанр: поезија за децу, I издање 2014.
112 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-254-0

Ево још једног правог, књижевног бисера за децу!
Спремите сe зa божанствену песничку авантуру намењену свима који расту и онима који желе да поново постану деца. Полетимо заједно са децом! Чаробним летом! Кроз цео свет!

О поезији Радмиле Караћ, рецензенти књиге кажу:

,,Књиге поезије које су намењене деци, као читалачкој публици, делују различитије, одувек у њима пронађемо неког новог и нешто ново.
Радмила кроз катрене и дистихе своје малене другаре уводи у лепоте школе и важност породице – као институције без које појединац јако тешко може напред.
Ове песме су особене приче кроз које се нижу пејзажи као сликарска платна: Пролеће, Лето, Јесен, Зима, православни мотиви Богојављења, Божића, Задушница, Савиндана.Сви они читаоцима поручују колико је важна веза са коренима. Лепо се Радмила сећа српског обичаја налагања бадњака и дединих речи, при чему све варнице и искре подсећају топло на Шантићево ,,Претпразничко вече“.
Радмила је потврдила да је најлепше певати о детету, иако је најодговорније. Није само потврдила, него је и успела.''

Милица Бакрач

,,Читајући ове дивне стихове за децу, очигледно је да је Радмила добар оратор, да је ту језичку способност пренела на писани језик, њега у слова, а слова у речи. На тај начин је показала да за њу нема важнијег звања нити значајнијег чина од песништва, чиме се доказала, још једном, као врстан песник за децу.
Тиме је одабрала прави пут, јер изгледа да је у ово време једино поштено и паметно бити дете.''

Славко В. Алексић