ГОДИНЕ ПРОВЕДЕНЕ БЕЗ ТЕБЕ - Соња Николић, Краљево
Жанр: роман, I издање 2014.
400 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-246-5

,, Године проведене без тебе'' синоним је за екстремна осећања, за радост и бол које проузрокују, а које доводе до крајњих граница. Нежан и стваран роман о младој девојци. О њеном срцу. Чистом. Повређеном. Али и радозналом, онако како то само младост уме. И препуном љубави, схватајући временом да је љубав све оно чему тежимо, због чега се враћамо, устајемо, падамо, да је она смисао свега, оно што нас покреће, због које верујемо. Због које живимо.

Јадранка, јунакиња романа, нежна је и крхка млада девојка, али и јака и одлучна онда када се треба борити за љубав, породицу и дом. Након много падова и неуспеха, она је схватила да колико год били растрзани између љубави и мржње, верности и преваре, промашаја и успеха, сви ми тежимо личном миру и задовољству. А за то се треба борити.

У питању је читљива и занимљива књига, али и једно озбиљно, беспоштедно искрено и оригинално суочавање са изазовима љубави. Драматична и животна и љубавна прича, сугестивна и вођена тако вешто да поништава границу између фикције и стварности. Прича која се, истина, сваком ко је емотивно богат и простран може десити, и најчешће се и дешава.