МИРИС ДУВАНА И ЈАГОДА - Немања Шајиновић, Футог
Жанр: роман фантастике, I издање 2014.
140 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-247-2

Роман аутора најновије генерације писаца фантастике!

У свету у којем ништа није онакво каквим се на први поглед чини, роман ,,Мирис дувана и јагода’’ форму епске фантастике користи као полазну тачку за промишљање о питањима идентитета и опстанка, али и о љубави у свим њеним облицима. На размеђи мита и стварности, љубави и освете, моћи и нежности, људско и имагинарно се испреплићу на начине који показују огромну пишчеву маштовитост.

Напета прича развијена на богатом ткању једног другачијег, неочекиваног света открива колико је опасно кад су љубав и мржња – и магична бића и смртници – нераскидиво повезани.
Мрачни ратник упознаје принцезу Лисандру. Због своје прошлости ратник је живео усамљеничким животом и чинио страшне ствари. Коначно, са Лисандром, добија прилику да осети све лепоте и тајне живота. Међутим, нерешена прошлост се враћа и још једном му стаје на пут, наводећи га да поново ради оно у чему је најбољи, да убија.
Да ли ће црна крв која лагано клизи низ катану и тече под ногама, нашег ратника одвући на супротну страну, страну зла, или ће осећање истинске љубави и правог пријатељства успети да му покаже прави пут, пут добра, сазнаћете прочитавши ову бајковиту авантуру.
Едиција ,,Пегаз''