ДРАГИ ДНЕВНИЧЕ - Душан Тричковић, Бор
Жанр: роман, I издање 2014. 50 страна, броширани повез
ИСБН 978-86-7343-243-4

Драги љубитељи дечије књижевности, представљамо вам дело још једног талентованог четрнаестогодишњака, Душана Тричковића, који креће пут књижевности.
,,Драги дневниче'' је књига која на духовит начин описује једну сасвим обичну и нормалну породицу коју чине мајка, отац и њихова два сина Андрија и Лука.
Андријин отац је уметник (у покушају), док се мајка бави новинарством. Они, наравно, као родитељи немају времена да се баве Андријиним и Лукиним расправама, у којима неретко учествује и њихов кућни мачак.

Веома лепа и духовита нарација аутора, која ће вас довести до смеха.

Душан се у свом књижевном првенцу ,,Драги дневниче'' бави раскошном путањом детињства, са свим његовим наслућивањима, спознајама и незнањима, страховима и сумњама. Јунак његовог романа је дете као биће у свету и деце и одраслих, у свету близине, али и отуђености, љубави и доброте, али и љубоморе и ривалства… Односно, у свету свих оних ствари које чине живот гледањем очима детета.
На тај начин је млади Тричковић, својом првом књигом, своје детињство сачувао од заборава. Јер, књижевна дела нису најважнија онда када настају. Њихов прави живот често почиње тек касније, када постају битна за памћење.

КЊИГА за велику и малу децу.