РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ СРЦА - Марко Барош, Београд
Жанр: поезија, I издање 2014.
112 страна, брош. повез
ИСБН 978-86-7343-239-7

Поезију Марка Бароша треба ‘’читати’’. Јер примесе ироније и необичних, херметичких метафора при читању сваке песме понаособ, захтевају изналажење специфичног кода по коме ће се протумачити поента. ‘’Размишљања једног срца’’, каже и сам аутор. Тиме нам већ пружа кључ: нема егзактног одређења, свако мора пронаћи смисао, питања и одговоре сопственог срца.
Али, не по мраку...


Да ли сте некада покушали да се крећете по мраку у непознатој кући? Непрестано бисте ударали у разне ствари. Али како се поступно упознајете са кућом, ствара се ментална слика окружења у вашем уму, и ви коначно можете боље да се сналазите у њој. Што више времена проводите у кући, то је јача ментална слика. Тако се ствари асимилују и расту као мисаоне форме у осталим димензијама.
Таква је и поезија Марка Бароша. Са сваким новим читањем, допадљивија. Сваки његов стих показује велику стваралачку енергију, метафизичку перцепцију, и открива неслућене песничке облике које може да успостави и оцрта само надахнуће једне младе свестране песничке обдарености на прагу великог, савременог српског стваралаштва.

,,Огледало је оно моје
што у њему себе видео сам
И дело је моје свако
што својом вољом чинио сам,,