ТАМО И НАЗАД - Драгана Лукић Мраовић, Београд
Жанр: путописна проза, I издање 2014.
55 страна, брош. повез
ИСБН 978-86-7343-236-6

Да ли сте некада, као читаоци, пожелели да пред собом имате мали, слатки, духовити приручник са путовања? И колико пута сте пожелели једноставан и брз рецепт из ,,прве руке“?
Управо таква књига налази се пред вама.

,,Тамо и назад“ је књига која се састоји од неколико прича које су, заправо, доживљаји са путовања широм ове наше дивне планете. Ауторка нам приближава Тасос, Египат, Грчку, али нас води и на салаш, и на крају завршава Београдом. Између прича одморићете се уз рецепте једноставне кухиње. А можете и направити неки од ових предивних колача, па сладећи се њиме наставити читање ових прекрасних прича које ће вас, сигурна сам, натерати на смех.
Квалитет ове аутобиографске путописне прозе управо се и налази у хумору којим обилује свака прича. У питању је изнад свега узбудљива књига која на веома суптилан начин, духовитим опаскама ауторке говори о свакодневним препознатљивим ситуацијама у којима смо се сви ми, макар једном, задесили на неком од путовања.
И све то зачињено слатким рецептима.
Оно што ову књигу издваја од осталих је фантастично одрађена нарација писца, тако да ћете као читалац имати утисак као да Драгана разговара са вама.
Желимо вам да уживате у читању ове 'слатке' књиге!