МАСКЕНБАЛ - Свебор Делић, Холандија
Жанр: збирка кратких прича и поезије, I издање 2012.
96 стране, брош. повез

ИСБН 978-86-7343-198-7

,, Ово није Маскарада. Ово је ,,Маскенбал’’, књига у којој је жена принцеза и краљица.

Писати рецензију за књигу која пршти од слика оних најневинијих попут дјечијег размишљања, преко мистичних широких као ријеч - љубавник, до страсних које личе на пустињски пијесак у вртлог претворен јаким вјетром што долази из непознатог правца, није нимало лако.

Пјесник/писац Свебор Делић овај пут теми љубав прилази много зрелије него до сада, савршено свјестан свега што му се десило под заставом ,,Њеног величанства Љубави’’, бескрајно сретан и задовољан зарад доживљеног и проживљеног.

- Зар земљом још увијек ходају Витезови оваквог срца што свог оружја/пера не штеде да на глас напишу љубав!?’’

Из рецензије Ерне Дервишић

,,Неко сам ко готово савршено, идући кроз живот, спаја конзервативан и хедонистички начин живљења. Пароли ,,што је моје-моје је, а што није-бит ће’’ ( за шта је потребно само да то нешто довољно јако желим), додајем:’’а што је моје-не дијели се, не дира се, не гледа се и не краде се’’. Тако да сам безграничним давањем себе научио да из свега што са љубављу везе има, узимам оно највриједније и памтим уредно ређајучи слике лијепих успомена у албуме своје душе које претачем у своје књиге, и несебично дијелим са својим читаоцима. За мене бити Пјесник, значи бити мисонар најузвишенијих осјечања у овом суровом свијету кад су слога, заједништво, разумијевање, искрено пријатељство и љубав постали ,,ендемичне биљке’’.

,,Маскенбал'' је моја друга књига из периода када су сви вулкани мог свијета прорадили и умјесто лаве просипали заљубљеност, страст, тјелесна задовољства, жељу, по мало тугу без кајања, стрепњу, и све то обавијено велом тајне онако мистично, лијепо, маскирано.''

Свебор Делић