НАДА ВЕРА НЕ САЊА ПЛЕС САЛСЕ - Mаријa Васић, Нови Сад
Жанр: роман, I издање 2012.

202 стране, брош. повез

ИСБН 978-86-7343-194-9
100

Она мисли. Она осећа. Она се игра.

У “доба пластике“ и вихору дивљих, она се усудила да сања. И тако започињемо једну причу у којој сви имају улоге.

Драги моји, и ви сте део ње. Можда је ово прича која бежи далеко од романтизма, она која иде ка реализму или је, пак, само наслућивање на то шта је стварност.

И немојте бринути, нико не умире на крају. Све је ово само игра!

,, Постоје тајни светови људске душе у којима ретко ко од нас може да проникне дубоко, до самог дна. Они су несхватљиви, интелигентни, дубоки вирови људске природе, разбацани и неухватљиви. Читајући роман Марије Васић открићете прави мозаик мисли и осећања. У питању је дело препуно сложених реченица, али само на прво читање. Те реченице су на моменте питке, често и несхватљиве, али веома зреле и дубоке. Марија је својом палетом мудрости и веома интересантног поимања људске душе насликала једну занимљиву композицију урбаног живљења, такозвани: апстрактни пејзаж новог света, на чијим се далеким, визијским тачкама назире понеки корен од кога су сви ти светови потекли. Да ли се све своди на једну те исту композицију, прочитаћете у роману ,, Нада Вера не Сања плес Салсе’’ у коме Марија веома лепо дочарава и истражује те композиције, али необично као на лаганој вртешци. Роман је препун анализа преточених у реченице, са одличним сликовитим приказом најситнијих описних детаља.

Драги читаоци, сатирична, херојска позитива и неуништива игра главних ликова, метафорички ће открити сваког од вас.

У роману је приказана основна, изворна суштина филозофије нашег битисања. Млада ауторка носи један нови печат генерације сазреле на ни мало једноставним принципима нашег савременог друштва, суровог и сивог. Марија метафорички описује начине на основу којих треба схаватити свет у коме живимо, и друштво које делимо са другима.

Заплешите заједно са Салсом, Вером Надом, Сањом и госпођом Маслачак кроз овај предиван роман и ову занимљиву, помало необичну причу!''