КРАЉ ТУГЕ - Снежана Илић, Нови Сад
Жанр: роман, I издање 2012.
100 стр. брош. повез ИСБН
978-86-7343-193-2

Дирљива прича која ће наћи своје место у вашем срцу

Постоје људи који због недовољне спремности да се боре са животним недаћама и тешкоћама крену на пут који води ка трајном губитку среће. У њих се заувек усели туга која им скамени душу. Такви људи на крају постају цинични и сурови. Ипак изграде велико краљевство у коме суверено владају, краљевство туге.
Да ли вечна љубав чедне девојке спремне на велику жртву за човека кога воли може да сруши краљевство туге и помогне ``Краљу туге`` да постане срећан човек?

,, Срећу се Давид и Голијат. Привидно нејака жена и поносни мушкарац. У том тренутку, грубост и охолост падају под налетом емоција и снаге жене која истински воли.

Замислите ту савршену љубав?! Замислите особу која је увек ту за вас, ону у чијем оку видите остатак свог живота?! А онда замислите ону која је заиста нестварна, немогућа и пуна препрека које делују непремостиво, љубав која би могла да постане љубав, али која није успела?

Снежана нам даје одговоре на питања која смо сами себи можда постављали, а онда их заташкавали јер су сувише тешка да бисмо тражили на њих одговоре, прожимајући наше карактере и подсвест, док само они истински, храбри и посвећени својој психи покушавају да нађу одговоре на њих, као што то раде јунаци ове предивне приче.

Дубоко у нама лежи истина, будућност и судбина наших савременика. Једна од њих је и Снежана Илић у чијој књизи зло само себе побеђује, док добро остаје нетакнуто.''

 

Из рецензије Стефана Ланчушког