ЛУТАЊА - Ана Ранковић, Обреновац
Жанр: роман, I издање 2012.
334 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-190-1

Фантастичан роман препун неспутане, истинске и сирове чулности!

"Живот није ништа више од капи росе која држи равнотежу на врху травке"- Буда.

„Питаш се ко сам ја? Ја сам луталица, вечити путник немирног срца и духа испуњеног сталном потребом за трагањем. Један сам од оних који никада не стају, један од оних који су најактивнији у тренуцима када се чини да ништа не раде. За чим то чезнем ја? За чим су то чезнули милиони оних који су пре мене прошли овим путем?

Каква је то чежња што чека оне који ће сутра доћи на наша места? Зашто нам погледи лутају с једног лица на друго, с једног бола на други, од једне радости до друге, од једне смрти до друге? Зашто се нигде не можемо зауставити? Зашто нас гоне безимени ветрови? Ко нам то намеће терет претешке а непотребне издвојености?“

Драги читаоци, уроните у Анина „Лутања“. Верујемо да ћете препознати неке немире и наде свих унутрашњих процеса у процесу трансформације наших бића кроз године које ткају ореол за сваког од нас понаособ. Ово је књига која се чита са љубављу, и која је писана љубављу, али оном која поседује и свестраност и свесност, и право знање. Она која пита и која трага за одговорима. А одговора има таман толико колико знање, машта и слобода ума дозвољавају. Ваше је да се препустите плими надолазећих спознаја и прихватите је без сумњи и недоумица.
Кроз ово дело прођите слободни и спознаћете његову лепоту. И спознаћете своју лепоту која је управо тамо где и припада, унутра.
Кроз лутања...

Иако не постоји универзално правило како написати добар и квалитетан роман, ,,Лутања’’ је управо један од њих. Између редова овог романа можете осетити срце, душу и списатељски таленат Ане Ранковић чије је перо уверљиво, до боли.

Из рецензије Тање Вукићевић