ЖЕНА У ХАЉИНИ БОЈЕ МАКА - Жаклина Панић Ђуричић
Жанр: роман, 1. издање 2022.
218 стр. брош. повез
ИСБН  978-86-7343-431-5
 
 „Жена у хаљини боје мака“ је роман у име љубави у времену у коме то најинтимније људско осећање полако губи битку са турбо животом у коме побеђују похлепа, разврат, мирис новца... Жаклина Панић Ђуричић је још један доказ да о љубави најискреније и најтачније пишу жене, које својим литетерарним умећем сведоче да само једна ноћ некоме може променити живот. Та једна ноћ, дуго чекана, као што се догодила јунацима овог романа Лари и Андрији, постаје улазак у дотад непознати свет маштања, снова и јаве... Овај роман нуди све што знатижељан  читалац прижељкује пре него што отвори књигу: тајну, путовање по прошлости, породичну сагу, наду да престанком једне љубави долази нова, још јача и искренија... ’’
   Лара је жена лепе спољашности у касним тридесетим, мајка и уметница. Успавана у времену свакодневнице и емотивно скрхана после развода, одласком на заслужени одмор у свој родни град упознаје мушкарца који ће променити њен живот за само једну ноћ.
   Бесане ноћи у Kрушевцу, на Јастрепцу, Перасту и Венецији... биле су препуне опасности које су вребале на сваком кораку конструишући причу о породичном благу које крије тајну љубави према породици, тајну љубави између двоје људи, ону која се подигла и пробудила из најдубљих дубина људске душе. Прича у којој гравир и прстен са црвеним рубином почињу свој далеки, вековни пут, спајајући људе у различитим временима и откривајући њихове дубоке тајне.
Јунаци романа, Лара и Андрија, одвешће вас у један нови свет који ће вас истовремено подсетити на детињство, и оне бајковите приче и легенде наших предака о великој и правој љубави.