СМРТ НА СМАРАГДНОJ ОБАЛИ - Злата Љубеновић Томић
Жанр: роман, 1. издање 2022.
208 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-438-4

,,Смрт на Смарагдној обали’’ очаравајући је спој трилера, авантуре и романсе. Роман који читаоца држи прикованим и запитаним до самог краја. Права летња, књижевна посластица
,,Kо је крив за злочин на прелепом италијанском острву?’’  
   Роман прати младу и атрактивну форензичарку лингвистике ис Србије, Kетрин Kовачевић, која долази на летовање на Сардинију, не слутећи да ће баш на том месту учествовати у решавању свог првог међународног случаја. Kада предузимљива и домишљата Kетрин чује свађу испод свог балкона она није свесна да је њен живот од тог тренутка у опасности. Али ова неустрашива девојка нежног изгледа ништа не препушта случају, већ узима ствари у своје руке и покреће сопствену истрагу. У исто време почиње да се зближава са Ником Фадом, инспектором криминалистике из Рима, сином власника хотела.
   Својим вештим дескрипцијама, писац сликовито и веродостојно приказује Сардинију, водећи нас кроз пределе овог дивљег, егзотичног острва које људска рука није могла сасвим да укроти. Читајући, стичемо утисак да се и ми налазимо тамо, у сред места злочина, покушавајући да одгонетнемо тајне које Смарагдна обала крије.
   Са почетком у стилу Агате Kристи, хамлетовским расплетом у виду позоришне представе и неизвесношћу у стилу Дена Брауна, роман „Смрт на Смарагдној обали” представља несвакидашњи трилер у којем ћете, сигурни смо, уживати.