ДОШЛО МИ ИЗ ДУШЕ - Ковиљка Гавриловић
Жанр: кратке приче, 1. издање 2022.
165 стр. брош повез
ИСБН 978-86-7343-445-2
 Аутор ове књиге позива на емпатију, љубав, разумевање и ослобођење. Позива на једнакост и једнаку вредност сваког живота. Позива на сећање свих оних којима су на неправедан и окрутан начин упропаштени животи. Такође, причама из књиге ,,Дошло ми из душе’’, Kовиљка Гавриловић је сачувала и одређене обичаје од заборава. С обзиром да је познато да народи са простора Балкана имају богату традицију, и да од најранијих времена чувају своје обичаје, а да су вековима уназад били изложени искушењима очувања традиције, при чему су бројни обичаји нестали или су, једноставно, потиснути, Kовиљка је показала да је припадност одређеној породици, региону или етносу ознака идентитета. Њена легитимност.
О овој књизи, рецензент, Проф. др Драго Вуковић, редовни професор Универзитета у Источном Сарајеву, између осталог, каже:
- ,,Све приче у овој књизи извиру из ауторове душе, из потребе да нешто треба изнијети из ње како би човјеку било лакше а опет корисно и поучно за друге. Тај осјећај имамо сви али немамо довољно снаге да то изнесемо на квалитетан и разумљив начин. Зато ми се чини да Kовиљка Гавриловић причу прича у име свих нас који смо њени савременици, мало старији или млађи, у име нас који смо запамтили те вриједности, обичаје и слике из прошлости. Сигуран сам да смо се кроз ове приче поново обрели у неко вријеме, у неки сокак, шљивик, прело или славу у временима када је то све било другачије него данас.''