ДЕВОЈКА СА ВЕЛИКИМ Т - Александар Н. Костић
Жанр: поезија и есеји, 1. издање 2022.
95 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-443-8
Шта урадити ако се заљубимо у особу која нам је пријатељ?
Да ли је могућ другарски однос мушкараца и жена? – једно од питања на које Александар тражи одговоре кроз своје стихове и есеје, постављени тако да после сваке песме следи есеј који анализира стихове претходне песме.
Наиме, многи су мишљења да је мушко-женско пријатељство могуће, али само као прелазни период до љубавне везе. Јер, велике љубави и успешне везе су управо рођене из „пријатељског статуса”. Нажалост, доста је и оних који су пријатељства прекинули управо зато што су их закомпликовали емоцијама. Сигурно је да су оваква пријатељства веома корисна, јер из њих може доста да се научи о супротном полу, али и да се развије самопоуздање. Дакле, не можемо са сигурношћу тврдити да истинска пријатељства између мушкарца и жене не постоје, као што не можемо ни занемарити чињеницу да су многи партнерски односи изграђени првобитно на пријатељским основама.
Kада се емоције појаве, онда је тешко вратити се неколико корака назад и правити се да се ништа није променило. Потискивањем и сакривањем ових осећања правимо већу штету него ако их отворено саопштимо и видимо на који начин однос може да функционише са новим сазнањем. Уколико се ради о пријатељству до којег је искрено стало и једној и другој особи, пронаћи ће начин како да га сачувају.
Управо онако како је урадио Александар, написавши књигу посвећену пријатељству и љубави.