ХОЋЕ ЛИ БОЛЕТИ? - Маја Вујацков
Жанр: роман, 1. издање 2023.
128 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-446-9

Роман, намењен тинејџерима и њиховим родитељима, у циљу превенције малолетничких самоубистава. Роман, инспирисан истинитим догађајима.
Маша је наизглед обична девојчица, ученица осмог разреда основне школе, одличан ђак. Као и свако дете, жели да има безбрижно одрастање. Међутим, њени вршњаци не деле њено мишљење...
Шта се све десило са Машом, сазнаћете прочитавши овај диван роман првенац Маје Вујацков. А прочитавши га, можда и помогнете неком детету или његовом родитељу... и спасите нечији млади живот.
      На основу података Института за ментално здравље Медицинског факултета у Београду, самоубиство је данас други водећи узрок смрти међу младима узраста од 11 до 24 године, при чему се највише покушаја самоубистава младих директно доводи у везу са депресијом.
Осим тога, брутално вршњачко насиље, понекад са веома тешким последицама и траумама, последњих година испољава се у мери која изазива велику забринутост.
Зашто треба прочитати ову истиниту причу?
Зато јер верујемо да свако дете заслужују будућност, здрав почетак живота, прилику за учење и заштиту од насиља.
Када се појаве кризе и када су деца или тинејџери најрањивији, будимо увек међу првима који ће им помоћи и међу последњима који одлазе, трансформишући и њихове животе и будућност која је пред нама.