ХОЋУ ДА МИ СЕ МОЖЕ - Исидора Папић
Жанр: роман, 1. издање 2023.
115 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-454-4
 
Роман ,,Хоћу да ми се може’’ животна је прича намењена женама које меру среће проналазе у сопственом успеху и поразу, у патњи и превазилажењу исте, у проблемима и суочавању са њима, као и у слатко – горком укусу победе.
 
Ника је туристички водич, која у дубинама океана, увек загледана у пучину, са шољицом добре кафе у рукама, покушава да пронађе себе и спозна пут ка истинској срећи. Млада, лепа и изузетно образована, граби ка непознатом, трудећи се да, кад год би јој живот подарио лимун, понекад и сувише кисео, направи лимунаду или добар ‘’мохито’’, и уз широк осмех настави даље, не штедећи при том ни себе ни своју животну енергију.

Ово је роман о борби девојке коју није срамота да заплаче, ни од туге ни од среће, о оној која је полупана о хриди живота, сакупивши своје мрвице, увек изнова израњала, још боља, успешнија, лепша, али не увек и мудрија. Она која је увек некако успевала да пронађе оно најважније, разлоге за искрен осмех.

Јер као и свака јака жена, она зна да не мора бити савршена у свему, свесна да је на животном путу чекају и успеси и падови. Зато зна да је савршена управо таква каква је.