СРЦЕ НА СНЕГУ - Милица Мунижаба Пејчиновић, Београд
Жанр: приче, I издање 2015.
174 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-282-3

,,Срце на снегу’’ је збирка кратких прича које бележе детаље живота, наизглед неважне и мале ствари од којих се, заправо, састоји свакодневица коју сви ми делимо, односно оне ствари које чине сам живот. Покаткад проткане сећањима, ове приче говоре о догађајима и осећањима које често и не примећујемо доживљавајући их сваки дан, иако управо они наш живот чине тако великим и непоновљивим.

,,Њене приче су бескрајни калидоскоп идеја и збивања, опсервација и закључака о животу као позорници препуној драматичних обрта и неочекиваних расплета.
Дух времена, атмосфера урбаног миљеа све се то тако виспрено оживљава у кроки причама ( има их и са развијенијим сижеом ) које се могу одвијати у било ком савременом мегаполису, али појединац се увек избори за себе, последњим атомом снаге покаткад, живот се усмери у новом правцу и сачува се самопоштовање иако има и супротних примера у којима се дешава издајсво себе или ближњих.
Узбудљива, маштовита и снажна књига која одсликава модерно доба пуно великих лутања и промашаја. Вреди читати и више пута...''

(Из рецензије Милице Јефтимијевић Лилић)