НЕУТЕМЕЉЕНЕ ПРИЧЕ - Стеван Чворовић, Београд
Жанр: приче, I издање 2015.
96 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-28-0

Кад у цик зоре схватите да сте остали преко ноћи будни читајући приче вама непознатог аутора, онда будите сигурни да нисте залуд остали будни. Штавише! ,,Неутемељене приче’’ Стевана Чворовића одвешће вас на пут бескрајне радости читања.
Његове приче су готово као анегдоте или надреалне шале, истодобно софистициране и некњижевне, изузетно забавне и посве озбиљне. У њима се аутор позива и на неке старије књижевне традиције, као што су парабола, народна прича и апсурдистичке традиције Гогоља и Кафке.

Међутим, оне не остају само на анегдоти из свакодневног живота већ се мешају са књижевним јунацима, догодовштинама из детињства, алузијама на брак, секс, људску глупост, психологију, и слично, а таква мешавина, заправо, треба да покаже како најобичнији догађаји и најситнији избори комбиновани са оним што смо научили могу да нас одведу на различите стране, па тако и одреде наш животни пут.
Стеван Чворовић се мајсторски носи с пригушеним емоцијама, притајеном алузивношћу, амбијенталношћу посве огољене “сценографије”, утишаним хумором и немноштвом дијалога иза којих увек постоји нека опака и злокобна ћутња, оно неизречено или оно што се прећутало.
Од прве до последње, приче Стевана Чоровића позивају на разговор, плене једноставним стилом и подсећају на то како смо скоро већ и заборавили шта то разликује писца од фолиранта.

Из рецензије Верице Секирарски