СТАЗА МОЈЕ ТИШИНЕ - Стана Мојсиловић - Нана, Кула
Жанр: поезија, I издање 2015.
96 страна, броширан повез
ИСБН: 978-86-7343-275-5

Не постоји време, постоје стихови ван свих времена, ван свих оквира. У својим стиховима, Стана Мојсиловић Нана нас води ка својој страни снова. Увела нас је у њих, у исто време и јаке и крхке, жељне, у фрагментима… у крхотинама које проналази у свакодневници живота. Стотине тих крхотина налази у својим стиховима кроз трен, кроз самоћу и тишину. Путује тражећи их у пролазности и налази их у свом стиху.


ријечи кажу пуно, оставља нам траг у свом стиху, стиху пуном снова. И детаљи су ту неког пролазног тренутка, осећаја који остају у њеним стиховима, тренутка који код ње ипак постаје радост живљења. Тишина је овде нешто „као кад послије кише ваздух на буру замирише“. Свет око себе описује као „лаж која постаје врлина“, а пуно је ту и скривене туге, јер „горе је нешто вечно и трајно“, а доле, „на дну станује бескрај“.
Аутор књиге ,,Стаза моје тишине'' је путник, природан и прав, који се пита „Хоће ли ико разумети потрагу за изгубљеним обалама?“ наглашавајући вечну Хераклитовску непоновљивост тренутка лутајуће самоће, певајући о „одласцима иза којих увек остаје немир“. У тражењу и „очекивању лепоте којој не налази речи“… тражи, тражи…и налази лепе речи за тренутак којег нам лепота нуди. У тишини и самоћи.
Њене песме су путовање, а стихови трен пролазности којег она зауставља, бележи својом речи.