Америка, изгубљени снови - Златан Пелцер, Wiskonsin, USA
Жанр :збирка прича I издање 2015.
202 стр. брош повез
ИСБН 978-86-7343-276-2

Књига о другачијој ‘’земљи из снова’’. Шест невероватних прича и неочекиваних судбина људи који су кренули у потрази за место под ‘’ идиличним америчким сунцем’’. Књига о женама којима се руше снови доласком на америчко тле, поражавајућим суочавањем са реалношћу.
Шест наслова иза којих се крију књижевни магнати који ће вас повести на незаборавно путовање поплочано истином!

Јунакиње збирке, Мара, Кристина, Тонка, Лена, Вања, Хелена, Драгана, нашле су се у далекој Америци након ратних разарања у бившој Југославији. Не успевши да пронађу митски сан у другачијем систему вредности, постају жртве својих заблуда и фаталних погрешака које им живот и животе њихових најближих претварају у пакао.
Својом првом збирком прича, Златан Пелцер осетно обогаћује живу књижевну активност не само српског књижевног круга, већ и широм света где живе наши људи у истим или сличним околностима борећи се не само за материјалну егзистенцију, већ првенствено за своје људско достојанство.
Аутор је написао приче из свакодневног живота које су по својој форми више него реалне. Описан је целокупни суптилни механизам потискивања јединке који ступа у дејство онда када неко покуша да нађе простор у коме ће живети, дисати и бити опажен...далеко од свог родног огњишта.
То је књига с којом се пати, уз коју се плаче, и која се изнова чита. Али и књига која упозорава.